Agata za vas peče spletne piškotke , da bi vam olajšala nakupovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z njihovo uporabo.
Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica

Mikado

Ena izmed najbolj priljubljenih iger za vso družino (1–6 igralcev) je enostavna, razumljiva in jo lahko igrajo otroci od 5 let starosti ter tudi odrasli. S to klasično igro spretnosti se bo zabavala cela družina. Primerna je tudi za otroke na taborjenjih ali vikendih s prijatelji. Želim vedeti več
6,49 €
Na zalogi
Vročitev
NAJŠIRŠA IZBIRA
KREATIVNIH IGRAČ
V SLOVENIJI
ZDRAVSTVENA NEOPOREČNOST
VSEH IGRAČ
BREZPLAČNA POŠTNINA
PRI NAKUPU NAD 60 €
Opis in lastnosti

Opis in lastnosti

Preberite si podrobna pravila te priljubljene igre.

Klasična igra spretnosti za 1 do 6 igralcev. Mikado je primeren za otroke od 5 let starosti. Igro je enostavno razumeti, igrajo pa jo lahko otroci in odrasli. To je igra, s katero se bo zabavala cela družina. Mikado vsebuje skupno 41 palčk, označenih z različnimi barvami. Posamezne barve vam prinašajo različno število točk.

Osnovna pravila igre: 1. Palčke stisnite v dlani, nato pa jih s hitrim odprtjem dlani spustite navpično nad mizo, da prosto padejo. 2. Igralci potem pobirajo posamezne palčke, ne da bi se pri tem premaknile preostale. Če se med pobiranjem premakne katera koli druga palčka, igro nadaljuje naslednji igralec. 3. Igra se konča, ko so pobrane vse palčke. Zmagovalec je igralec, ki mu uspe zbrati palčke z najvišjim seštevkom točk.

Zanimivosti o igri:
Igro Mikado je navdihnila japonska kultura, kar je razvidno iz imen posameznih vrst palčk. Kljub temu gre za igro, ki izvira iz Evrope in so jo leta 1936 iz Madžarske uvozili v ZDA, kjer se igra pod manj poetičnim imenom Pick-up.

Uvrščeno v kategorije

Potrebujete nasvet?
Korana Hollan
Pon.–Pet.: 08.00–13.00
Proizvajalec Djeco
Dimenzije 20 x 8 x 2 cm
Leta od 9 let, od 5 let, od 6 let
Namenjeno dekletu, fantu
Razvijajo spretnost
Tip igrače igre
EAN 3070900052109
Koda izdelka DJ05210
3,0
1x
0x
0x
0x
1x
  • Anonimno

  • Ivana