Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Igre in igrače glede na starost

Igre in igrače glede na starost

Niste prepričani, kako izbrati najprimernejše igre in igrače za svoje otroke? Pomagali vam bomo, da se boste lažje orientirali v široki ponudbi s preglednim razvrščanjem glede na starost otrok

Za dojenčke in malčke izberite predvsem pisane lesene ali tekstilne igrače, ki razvijajo fino motoriko. Zelo priljubljene so tudi črno-bele igrače, ki zaradi kontrastnih barv zagotavljajo pravo vizualno spodbudo. 

Dveletniki radi odkrivajo čarobnost glasbil, pri čemer najprej ustvarjajo, modelirajo in sestavljanjo

Triletniki uživajo v najpreprostejših družabnih igrah, kot sta domino ali tombola. Naš nasvet za prvo namizno igro je uspešna kooperativna igra nemške blagovne znamke Haba Sadovnjak. Dekleta po zgledu svojih mater najpogosteje kuhajo, fantje pa po zgledu svojih očetov popravljajo ali gradijo.

Že petletniki potrebujejo dobro možgansko telovadbo, zato izberite didaktično igro, pri kateri sploh ne bodo opazili, da se nekaj učijo. 

Za mlajše šolarje (od 6 let) so za urjenje spomina primerne logične igre, pa tudi domače lutkovne predstave, kjer lahko za spremembo trenirajo besedni zaklad in razvijajo domišljijo pri snovanju zgodb. 

Starejši šolarji (od 9 let) obožujejo eksperimentalne komplete, ki spretno združujejo učenje in zabavo. Zelo zabavna dejavnost za dečke in deklice v tej starosti je kroglična steza GraviTrax. S tem kompletom bo vsak prosti trenutek neverjetno doživetje!
Želim vedeti več

Agata priporoča te igrače za otroke

Prikazanih 1 - 24 od 4255
< 1 3 ... 178