Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog HABA: Pisane, ustvarjalne in domiselne igrače za otroke

HABA: Pisane, ustvarjalne in domiselne igrače za otroke

Nasveti pri izbiri iger in igrač 21. feb. 2022 3 minute
Kateřina Hrubešová
Blagovna znamka HABA ni novinec na trgu in njene očarljive lesene igrače poznajo otroci po vsem svetu. Blagovna znamka HABA je navdih za izdelavo igrač, ki se ponašajo z visoko kakovostjo in izvirnim dizajnom, našla predvsem v naravi. Osredotoča se na proizvodnjo igrač iz okolju prijaznih materialov z brezčasnim dizajnom. Igrače HABA niso običajne igrače. To so inteligentne igrače, ki podpirajo zdrav razvoj otroka.
HABA: Pisane, ustvarjalne in domiselne igrače za otroke

Blagovna znamka HABA je družinsko podjetje z dolgo tradicijo. V svoji tovarni v Nemčiji izumlja in izdeluje nove igrače. Otroci jim dajejo nedvoumne povratne informacije o tem, kako naj bo igrača videti. Dejstvo, da igrača očara otroka, daje oblikovalcem podlago za nadaljnje ustvarjalne zamisli in inovacije. Igrače osrečujejo celoten kolektiv HABA, ki je navdušen nad svojim delom in je pozoren na podrobnosti. Navsezadnje je odrasli prav tako ponosen kot otrok, ko nekaj ustvari z lastnimi rokami.


Lesene igrače HABA spodbujajo učenje

Lesene igrače imajo robustno konstrukcijo, so stabilne in jih je zlahka prijeti. Naravni material v otroško sobo vnaša toplo energijo in neverjetno harmonijo. Z lesenimi igračami lahko otroci brez skrbi raziskujejo naravni material z dotikom in po možnosti z usti. Te igrače spodbujajo čutni in čustveni razvoj – naučijo se prepoznavati oblike, vonj lesa, barve ter pomagajo razvijati domišljijo in ustvarjalnost. Zato so lesene igrače zelo priljubljene pri starših in otrocih.
 
Lesene igrače HABA spodbujajo učenje
 

Zakaj je pomembno, da se otroci igrajo z lesenimi igračami?

Otroci se s pomočjo čutil učijo raziskovati svet okoli sebe. Eno od čutov je tip, s katerim se otroci dobesedno učijo. Še preden otrok začne hoditi in govoriti, z majhnimi rokami in usti raziskuje svoj svet košček za koščkom. Kot starši podpiramo otrokov razvoj z nakupom igrač, ki spodbujajo otrokove sposobnosti in spretnosti. Izbira prave igrače ni lahka naloga. Pogosto delamo napake, ker se premalo zavedamo njihovega pomena.

»Igrača je za starše le predmet, ne govori pa o tem, zakaj bi si jo otrok želel ali kako naj bi ga razvijala. Igrača mora spodbujati otrokovo domišljijo in ustvarjalnost ter spretnosti, ki so pomembne za otroka,« pojasnjuje mama treh otrok in lastnica podjetja Agatin svet Kristýna Křížová.


Lesene igrače so izdelane iz naravnega materiala in so primerne za najmlajše otroke. Blagovna znamka HABA je izdelana predvsem iz lesa, ki izvira iz trajnostnega gozdnega gospodarstva. Uporablja nestrupene barve in lake na vodni osnovi brez topil, ki so popolnoma varni za vašega otroka. Lesene igrače HABA imajo zaobljene oblike, zato vam ni treba skrbeti, da bi se otrok med raziskovanjem igrače poškodoval.  Med igranjem – vstavljanjem, razvrščanjem, zlaganjem igrač v višino ali sestavljanjem lesenih elementov – otroci vadijo fino motoriko, koordinacijo roka-oko, koncentracijo in potrpežljivost. Veliko razlogov, da leseno igračo dobite že v zgodnjem otroštvu.
 
Zakaj je pomembno, da se otroci igrajo z lesenimi igračami?

Dodaten razlog za izbiro igrače HABA je podpora razvoja otrokovega vida že v prvem letu življenja. Pestre barve so kot nalašč za spodbujanje vizualnega zaznavanja. Vsi otroci imajo radi žive barve, ki jih spodbujajo k plazenju ali premikanju proti predmetu, ki jih zanima.


 

Zakaj so igrače HABA tako posebne?

Blagovna znamka HABA prinaša igro, zabavo in veselje v družino. Visokokakovostne igrače imajo posebno barvno harmonijo, ki spodbuja srečno in harmonično okolje za otrokov razvoj. Ilustracije in izvirno oblikovanje so ustvarili vodilni oblikovalci blagovne znamke HABA, ki imajo dolgoletne izkušnje in so pozorni na vsako podrobnost. Različni materiali, barve in igralni učinki otrokom ponujajo vizualna in haptična doživetja ter visoko igralno vrednost.
 
Čím jsou hračky HABA tak výjimečné?

Igrače HABA spodbujajo otroke k različnim dejavnostim in spodbujajo pomembne spretnosti, ne da bi od njih zahtevali preveč ali premalo. Podpirajo otroke pri naslednjem koraku njihovega razvoja.  


Igrače HABA so spremljevalke skozi vse otroštvo in jih lahko prenesete na sorojence ali celo na naslednjo generacijo. Poudarek je vedno na kakovosti in varnosti. HABA želi vzgojiti generacijo samostojnih in ustvarjalnih otrok, ki cenijo naravo in življenje okoli sebe.
 
Spletna trgovina
Deli
Kateřina Hrubešová Kateřina skrbi za Facebookovo stran Agatinega sveta in je avtorica številnih člankov na Agatinem blogu. Raziskuje lastnosti naših igrač do najmanjših podrobnosti. Svoje ugotovitve piše v rednih kolumnah, ki so del naših novičnikov.