Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Kaj nabaviti svojemu prvošolcu: klasično torbo ali nahrbtnik?

Kaj nabaviti svojemu prvošolcu: klasično torbo ali nahrbtnik?

Nasveti za starše šolarjev 31. mar. 2024 4 minute
Tereza Kotilová
Večina staršev predšolskih otrok se sprašuje, ali naj za 1. razred kupijo klasično šolsko torbo ali nahrbtnik. In kakšna je sploh razlika med njima? Ste zmedeni in želite imeti o tem jasno sliko? Potem ste prišli na pravo mesto! Zbrali smo prednosti obeh možnosti in iz naše ponudbe izbrali najboljše za vaše bodoče prvošolčke.

Ponudba šolskih torb je zelo raznolika. Poleg kakovostnih blagovnih znamk pa lahko na našem trgu najdete tudi izdelke, katerih proizvajalci niso storili veliko za zaščito otroških hrbtov in kakovost zasnove nahrbtnika. Zato smo za Agatin svet izbrali le blagovne znamke, na katerih kakovost se lahko zanesete. 

Kaj nabaviti svojim prvošolcem:  torbo ali nahrbtnik?
 
Torba ali nahrbtnik za prvošolce?

Kako izbrati pravo šolsko torbo ali nahrbtnik, smo vam že svetovali v enem od naših člankov, zato si podrobnejše informacije preberite tam. V tem članku smo vam tudi povedali, da je odločitev med nahrbtnikom in torbo izključno stvar posameznika in njegovega okusa. Vendar ima klasična torba v primerjavi s šolskim nahrbtnikom dve glavni prednosti, ko gre za prvošolce:

1. Stabilnost
Šolska torba ima trdno konstrukcijo, ki ohranja enako obliko. Ne glede na to, ali je prazna ali polna. Tako se majnemu nerodnemu šolarčku torba ne bo prekucnila, ko bo iz nje moral hitro izvleči zvezek in učbenik za prvo šolsko uro.
 
2. Preglednost
Torbe imajo le en glavni prostor, kar prvošolcu omogoča pregled nad vsebino takoj, ko jo odpre.

Kaj pa prednost šolskega nahrbtnika? Zagotovo njegova teža. Večina prvošolcev je precej drobnih, zato je majhna teža nahrbtnika zelo pomembna, da lahko otroci vsak dan v šolo udobno nosijo učbenik in druge potrebščine, ne da bi si poškodovali hrbta. Topgalovi šolski nahrbtniki na primer tehtajo le približno 1 kg. Poleg tega popolnoma anatomsko oblikovan hrbet in oblazinjeni, nastavljivi trakovi močno pripomorejo k zdravemu razvoju otrokove hrbtenice, kar je v prvem razredu zelo pomembno.

Oglejmo si, kaj ponujamo za bodoče prvošolce.
 
Klasična šolska torba ali nahrbtnik za prvošolce?
 


Šolski nahrbtniki Topgal in Ergobag za prvošolce

Za šolske nahrbtnike je značilno, da so razdeljeni na dva ali tri glavne žepe, ki otroku olajšajo shranjevanje šolskih potrebščin, malice, športne opreme itd. Kupite lahko tudi peresnico v enakem dizajnu in vaš otrok bo imel lep komplet za prvi razred.


Topgal - že 30 let najbolj prodajana torba na češkem trgu

Če se odločite za nahrbtnik, je idealna izbira češko podjetje Topgal s 30-letno tradicijo in čudovito kolekcijo 2024, polno veselih barv in praktičnih inovacij: lahka teža le 1 kg ali prsni pas za popolno prilagoditev nahrbtnika. Naložba v te šolske nahrbtnike se splača – otrokom običajno služijo 3–4 leta.


Ergobag - tradicionalna nemška natančnost in kakovost

Cena je še vedno zelo pomemben dejavnik, vendar veliko kupcev z veseljem doplača za preizkušeno kakovost in inovacije. Nakup kakovostne šolske torbe je dolgoročno boljša naložba kot nakup poceni torbe, ki je pogosto povezana z relativno nizko kakovostjo in kratko življenjsko dobo. Nemška blagovna znamka nahrbtnikov Ergobag je eden najboljših proizvajalcev šolskih nahrbtnikov od 1. do 4. razreda. Njihovi nahrbtniki so izdelani do zadnje podrobnosti.


Šolske torbe Step by Step za prvošolce


Šolske torbe Step by Step podjetja Hama niso običajne torbe, temveč imajo veliko pripomočkov. Trdna aluminijasta konstrukcija z lahkim okvirjem, zaradi katerega torba ohranja svojo trdno obliko, šolar pa jo lahko brez težav postavi na tla, ne da bi padla. Kljub temu nima trdega pokrova, temveč prilagodljivost in mehkobo nahrbtnika. Gre za hibrid med klasično torbo in nahrbtnikom. Ponaša se z ergonomsko oblikovanim hrbtiščem z udobnim oblazinjenjem. Trakovi so enostavno nastavljivi glede na otrokovo višino, tako da bodo rasli skupaj s šolarjem skozi vso prvo triado. Odstranljiv prsni pas je samoumeven – ko vaš prvošolec odraste in ga ne potrebuje več, ga preprosto odpnite. Zaradi teh pomembnih lastnosti so kovčki Hama prejeli certifikat kakovosti AGR ("Aktion Gesunder Rücken"). Teža teh torb je prav tako približno 1,2 kg.
 
Šolske torbe za prvošolce Hama Step by Step


V naši ponudbi boste našli komplete šolskih torb Step by Step, ki vključujejo več praktičnih dodatkov. S torbo dobite popolnoma opremljeno šolsko peresnico enake oblike (vsebuje 19 nelomljivih kakovostnih barvic, ravnilo, radirko, šilček in druge praktične šolske pripomočke), drugo puščico za ostale šolske potrebščine, vrečko za telovadbo ali copate ter denarnico, ki jo lahko preprosto uporabite kot torbico za vrat.
 


Pri izbiri torbe ali nahrbtnika vključite bodočega dijaka

Ne glede na to, kakšen nahrbtnik ali torbo boste izbrali, priporočamo, da upoštevate otrokove želje glede dizajna. Iz izkušenj pa lahko rečemo, da se ne splača slediti trenutnim trendom, temveč izbrati brezčasen dizajn. Če ima otrok ob nakupu rad lik iz priljubljene serije, to še ne pomeni, da mu bo ta lik všeč tudi čez leto dni. Večina staršev ne želi vsako leto kupiti nove torbe ali nahrbtnika, saj je to vendarle precejšnja naložba.
 
Školní taška pro prvňáčky: Aktovka nebo batoh?
 
Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.