Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Kako razvijati petletnike: Učim se skozi igro

Kako razvijati petletnike: Učim se skozi igro

Nasveti pri izbiri iger in igrač 4. jun. 2021 2 minuti
Kristýna Křížová
Predšolski otroci preučujejo črke in številke ter se pripravijo na veliko nalogo, ki je pred njimi - učenje branja, pisanja in štetja. A v šoli jih čaka še veliko več. Oglejte si z nami dobre nasvete, kako igrivo pripraviti otroke na vstop v veliki svet šole.

Predšolski otroci se lahko enostavno pripravijo na šolo, tako da se je veselijo, se ne bojijo in da njihovi prvi koraki v šoli potekajo brez problemov. Zapomnite si geslo »šolaj se z igro« in preizkusite naše nasvete. Videli boste, da se bodo otroci svet zanimali z veseljem in da bodo usvajali veščine, potrebne za lahek vstop v šolo, zlahka.

Kako izbrati didaktično igro za predšolskega otroka?

Ko izbirate igro ali igračo, ki naj predšolskega otroka pripravi na šolanje, se prepričajte, da so izobraževalne in zabavne komponente dobro uravnotežene. Igra, ki bo zgolj poučna, bo kmalu prenehala zabavati otroke. Idealna igra je tista, s katero se bo otrok zabaval sam, vi kot starš pa boste imeli priložnost "diskretno" uporabiti izobraževalno komponente izbrane igre.

Navdihujoči nasveti o didaktičnih igrah za predšolske otroke

Francoska blagovna znamka Djeco ponuja izobraževalne igre iz serije Eduludo. Gre za zabavne igre z veliko dodano vrednostjo. Otroci se poleg zabave učijo tudi skozi igro in tako zlahka razvijajo predšolske veščine. Za vas imamo 4 čarobne škatle - Animocolorix, Quantitix, Coloformix in Topologix. Princip vseh štirih iger je enak. Cilj igre je pravilno sestaviti koordinate. Vedno gre za mrežo, v kateri se postavlja kolesa za pravo rešitev. Otroci se naučijo razlikovati barve in prepoznavati živali (Animocolorix), šteti do 5 in razvijajo logično mišljenje (Quantitix), prepoznavati oblike (Coloformix) in razvijati orientacijo v prostoru po predlogih (Topologix).

Hkrati preverite svoj besedni zaklad, zaznavanje in hitrost. Preizkusite opazovalno igro ABC Cin cin. Prvi igralec, ki izbrano črko poveže z elementom, prikazanim na kartici, hitro pozvoni in v tem krogu zmaga.

Če želite podpirati splošni razvoj vašega predšolskega otroka, priporočamo, da izberete igriva učna sredstva, od katerih najbolj zanimiva ponujajo francoski Janod. Zelo priljubljena je na primer Magnetna tabla s človeškim telesom, sestavljanka Zemljevid sveta v kovčku ali viseči magnetni zemljevid sveta. Za vse igrače proizvajalec navaja priporočeno starost od 7 let, vendar menimo (in povratne informacije strank to potrjujejo), da se lahko otroci od 5. leta starosti dobro igrajo s temi magnetnimi igračami.

Spletna trgovina
Deli
Kristýna Křížová Kristýna je ustanoviteljica in duša Agatinega sveta in ga usmerja. Skupaj s sestro Lucio raziskujeta češke in tuje blagovne znamke, da bi v Agatin svet vključili najboljše igre in igrače. Kajti samo igre, igrače, knjige in sestavljanke, ki jih odlikujejo koristnost za otroke, kakovost izdelave, varnost in dizajn, so lahko del Agatinega sveta. In to je svet, ki ga ustvarjajo za nas.