Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Namigi za božična darila za najmanjše

Namigi za božična darila za najmanjše

Ideje za božična darila in ustvarjanje 15. nov. 2023 5 minut
Tereza Kotilová
Se sprašujete, s čim bi za božič razveselili svoje najmanjše? Oni še ne razumejo pomena božiča, vi pa jih želite pritegniti v čarobno vzdušje in jih razveseliti. Poiščite navdih z izvirnimi idejami za zanimive igrače, ki bodo pritegnile zanimanje tudi najmanjših otrok in jih zares razveselile.

Ideje za božična darila za najmanjše

Igralni elementi za razvoj grobe motorike

Za razvoj fine motorike je pomemben razvoj grobe motorike, zato jo je dobro čim bolj spodbujati že od malih nog. Gibanje na prostem in premagovanje najrazličnejših ovir v naravi in na igriščih je idealno, vendar omogočimo otroku takšne priložnosti tudi doma. Kajti kje drugje ustvariti najboljši prostor za otrokov razvoj kot v njegovi lastni sobici? Vse, kar potrebujete, je nekaj igralnih elementov, ki jim lahko zaupate, da jih bo več let uporabljal za zabavo in samo razvijanje grobe motorike.

Priporočamo, da si ogledate blagovno znamko ELIS design, ki ponuja celovito rešitev za otroško sobo za vaše otroke, vključno z izobraževalnimi pripomočki in igračami montessori. Eden od najbolj znanih izdelkov znamke ELIS design, ki ga lahko kupite pri nas, je priljubljena lesena gugalnica v mavričnih barvah. Otroci imajo radi nove načine gibanja. Gugalnica je večnamenska iz nje lahko med drugim naredite most, tunel, plezalo, sedež, ograjico, pult za prodajo sladoleda ali oder za lutke. Vse, kar morate storiti, je, da ste ustvarjalni in se prepustite igri.

Montessori Piklerjev trikotnik je priljubljen pripomoček za plezanje za otroke vseh starosti. Poudarja pomen samostojnega odkrivanja gibalnih možnosti, kar je v skladu z načelom montessori o osrednji vlogi motoričnih sposobnosti pri otrokovem razvoju. S Picklerjevim trikotnikom in dvostransko desko, ki je tobogan in lestev v enem, lahko v vsaki notranjosti ustvarite majhno domače igrišče. Plezalo je opremljeno z varnostnim vijakom, ki preprečuje nenamerno sklapljanje.  

Leseni igralni set - Montessori Piklerjev trikotnik  light + deska 2v1

Omenjena pripomočka lahko odlično kombinirate s suhim bazenom z žogicami. Okrogli suhi bazeni zagotavljajo neskončno zabavo, ki se je otroci ne bodo nikoli naveličali. Otroci na zabaven način med igro vadijo svoje motorične spretnosti, pravilen prijem in koordinacijo oči-roke. Tako je tudi z igralno podlogo iz pene, ki zagotavlja mehke udarce ter prostor za vadbo, kot so prevali, stoje na rokah in veliki skoki.

Igralna podloga iz pene

Igrače za razvijanje fine motorike

Prostor za razvoj fine motorike imamo, pojdimo torej vadit fino motoriko.

Tabla za dejavnosti v obliki zložljive hišice otroke vodi k učenju prek njihove naravne želje po raziskovanju in igri. Hiška ima elemente, ki so osredotočeni na spretnost, logiko, potrpežljivost in ustvarjalnost. Otroke lahko odlično pritegne v svet odkrivanja, tako da postanejo sami svoji najboljši učitelji.

Activity board BusyKids - hiška natura

Magnetni gradniki Tegu so izdelani iz okolju prijaznih materialov in nestrupenih barv. V vsakem natančno in v veliki meri ročno izdelanem kosu se skriva skoraj neviden magnet, zaradi katerega je mogoče posamezne dele med seboj povezati in ustvariti zanimive konstrukcije. Komplet razvija otroško ustvarjalnost, domišljijo in fino motoriko.

Magnetni gradniki TEGU Tints - 42 kosov

Kaj še zabava majhne otroke? Glasbene igrače, ki proizvajajo različne vabljive zvoke. Z njimi se otroci ne učijo le zaznavanja zvokov, temveč tudi ljubezni do glasbe in občutka za ritem. Preizkusite glasbeno mizico Pure, ki vsebuje zvonec, boben, činele, ropotuljico in leseno paličico v enem.

Partner za prijetne in neprijetne trenutke 

Podarite svojemu malemu otročku igračo, s katero se bo lahko crkljal in jo povsod vzel kot zvestega prijatelja za prijetne in neprijetne trenutke. Za najmanjše otroke je dobro izbrati igračo iz blaga ali za punčko manjše velikosti s tekstilnim telesom. 

Plyšasta družina Lilliputiens

V Agatinem svetu imamo več tekstilnih prijateljčkov in punčk, zato boste zagotovo našli kakšnega. Priporočamo vam, da raziščete priljubljeni blagovni znamki Lilliputiens in Ababu ter vrsto dojenčkov Pomea prav tako priljubljene blagovne znamke Djeco. 

Dojenčki Pomea

Več nasvetov za božična darila za najmanjše

Vaš malček se razvija in njegova specifična zanimanja se še oblikujejo. Vendar si oglejte naše druge ustvarjalne igre in igrače, ki bodo vašega malčka morda razveselile pod božičnim drevescem.

👉 Glasbene igrače
👉 Sestavljanke, mozaiki, vstavljanke
👉 Montessori pripomočki in igrače
👉 Lesene igrače
👉 Potrebščine za dojenčke
👉Igrače za banjo
👉 Poganjalčki, hodulje in gibalne mizice

Preberite več nasvetov o igračah za dojenčke in malčke.

Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.