Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Namigi za božična darila za najstnike

Namigi za božična darila za najstnike

Ideje za božična darila in ustvarjanje 29. nov. 2023 4 minute
Tereza Kotilová
Pravite, da izbira božičnega darila še nikoli ni bila težja? Res je, izbira popolnega darila za najstnika v puberteti je lahko zelo težka naloga. Zato smo se domislili izvirnih namigov za zanimive igre in ustvarjanje. Pridite in izpolnite najbolj skrite želje svojih zahtevnih najstnikov ter izberite točno tisto božično darilo, ki jih bo razveselilo.

Ideje za božična darila za najstnike

Družabne igre 

Kaj je bolj zabavnega kot to, da se skupaj z otroki usedete k zabavni družabni igri? Takrat telefoni in drugi moteči dejavniki izginejo, tako da se lahko osredotočite na skupno igro. Igre, ki vam jih lahko z vsem srcem priporočimo, so odlična zabava za vso družino.

Ustvarjalni kompleti  

Imate doma ustvarjalnega najstnika? Potem ste že na pol zmagali, saj imamo v Agatinem svetu ogromno ustvarjalnih kompletov za fante in dekleta, ki jih zanimajo različne stvari.

Zelo priljubljeni kompleti v naši ponudbi so Lovely boxi, v katerih lahko otroci preizkusijo na primer umetniško tehniko – pirografijo, pri kateri gre za okraševanje lesa z izžiganjem besedil ali slik s posebnim gorilnikom, ki je vključen v komplet. Deklice bodo uživale v izdelovanju nakita, dečki pa bodo morda radi izdelovali modele.

Za strastne ljubitelje stripov imamo neverjeten komplet svetlečih tablic, s katerim se lahko preizkusijo kot ustvarjalci stripov v slogu manga.

Artissimo – Manga s svetlobno tablico

Za velike lepotičnice ponujamo res pestro paleto kompletov za izdelavo izvirnega nakita iz različnih materialov. Je vaši punci ljubši nakit iz usnja ali iz polimerne mase?

Izdelava nakita – delavnica nakita XL  Izdelava nakita – delavnica nakita XL

Čarovniški kompleti 

Ste tudi vi opazili, kako si večji šolarji po vzoru youtuberjev postavljajo najrazličnejše "izzive"? Izkoristimo to in jim prav tako ponudimo izviren in vsestranski izziv – naučiti se čarati. Čaranje je pravi izziv za spretnost rok v kombinaciji s predstavitvenimi sposobnostmi. Spretnost in sposobnost ustvarjanja iluzij s prsti sta le polovica uspeha čarovnika. Druga je, kako zna komunicirati z občinstvom in ga pritegniti – pritegniti na ciljno usmerjen način, tako da morda gleda v določeno smer, kar čarovniku daje prostor za izvedbo čarovnije. In to je velik in zelo koristen izziv – komunikacijske in predstavitvene spretnosti bodo otrokom kot sol prišle prav vse življenje.

Vsak najstnik je drugačen in samo vi najbolje poznate svojega. Oglejte si naše druge ustvarjalne igre in igrače, ki vas bodo morda razveselile pod božičnim drevescem.

👉 Glasbene igrače
👉 Sestavljanke, mozaiki, vstavljanke
👉 Družabne igre
👉 Gradniki
👉 Eksperimentalne igre in kompleti

Preberite več nasvetov o igrah in ustvarjalnosti za otroke od 12 let.

Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.