Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Potujoči poslikani kamenčki: namigi glede kakovostnih akrilnih barv

Potujoči poslikani kamenčki: namigi glede kakovostnih akrilnih barv

Ustvarjanje in izdelovanje 17. jul. 2023 3 minute
Tereza Kotilová
Je tudi vas navdušila poslikava kamnov? Ta dejavnost je postala zelo priljubljena v času covida. Nihče ni mogel nikamor, razen morda na sprehod v naravo. In tako so si ljudje izlete popestrili tako, da so raznašali svoje ročno poslikane kamne, tuje pa iskali.Danes najverjetneje slika ves svet, saj lahko kamni med počitnicami potujejo tudi zunaj svojega »rojstnega kraja«. Kaj pa vi? Ste že poskusili poslikatii svoj prvi potujoči kamenček?

Der Hit des Sommers: Bemalte Steine

Od kod izvira slikanje na kamne?

Se sprašujete, od kod ideja za slikanje na kamen? Ali ste vedeli, da je to ideja, ki je stara toliko kot človeštvo samo? Da, ideja izvira že iz prazgodovine, ko so prazgodovinski ljudje poskušali svoje vsakodnevne dogodke zabeležiti na stene jamskih zavetišč in nato na same kamne. Danes se ta oblika vrača z dodano vrednostjo – potovanjem.
 

Potujoči poslikani kamenčki za veselje

Za tiste, ki prvič slišite za potujoče kamne, bomo poskušali predstaviti glavno idejo. Gre za ročno poslikane kamne, ki jih nekdo naslika doma, jih na hrbtu označi kot potujoči kamen in jih odnese s seboj na izlet. Odloži ga na lepo mesto v upanju, da ga bo našel drugi izletnik, ki se ga bo razveselil. Najditelj ga lahko obdrži za srečo ali pa ga odnese malo naprej, na drugo mesto.
 

Kakšne barve boste potrebovali za slikanje na kamne?

Vam je ideja slikanja na kamne všeč in bi želeli začeti? Čudovito!  Na svetu namreč ni nikoli dovolj veselja. Najprej boste potrebovali kamen, na katerega boste lahko lepo slikali. Oblika in velikost nista pomembni, vendar pa boste lažje slikali na gladek kamen. Po drugi strani vam nenavadne oblike kamnov pogosto dajo zanimivo idejo za vaše ustvarjanje.
 
Kakšne barve za risanje na kamne boste potrebovali?

Kamen imate, sedaj pa morate le še kupiti barve za barvanje kamnov, in sicer tiste trpežne. To so akrilne barve za kamne, za katere boste potrebovali tudi skodelico za vodo in čopič ali akrilne flomastre za barvanje kamnov. Ko sliko na kamen dokončate, priporočamo, da sliko pobarvate ali nasprejate z vrhnjim brezbarvnim lakom, ki bo sliko zaščitil pred praskami in poškodbami. S tem zaključnim nanosom bo kamen v svoji prvotni obliki lahko potoval več let. V priročnem kompletu 6 akrilnih barv Cadence boste našli tudi 1 kos akrilnega laka.
 

Kvalitní akrylové pastelové barvy

AGATIN NASVET: Se ne počutite dovolj vešče za slikanje? Za vas imamo navdih, kako lahko na drugačen način ustvarite lep potujoči kamenček. Poskusite s štampiljkami. Tudi te se bodo obnesle! Poiščite čim bolj gladek kamen in izbrano štampiljko močneje pritisnite. Gladke kamne lahko najdete v reki, ki jih je lepo zgladila.  Kaj pa če bi kar takoj poizkusili s štampiljkami s poletno tematiko blagovne znamke Aladine?
 



Zdi se, da je ves svet – mali in veliki – padel v trend potujočih kamenčkov.  In to je dobro. Konec koncev je tako lepo oditi a sprehod in najti na kamnu naslikano mojstrovino nekoga drugega. Ali pa oditi na izlet z mislijo, da boste svoj poslikani kamenček pustili nekje na poti, da ga bo našel in se ga razveselil nekdo drug. Zato se z nami podajte na pot poslikave kamenčkov in širite veselje po vsem svetu.
Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.