Agata za vas peče spletne piškotke , da bi vam olajšala nakupovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z njihovo uporabo.
Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov

Politika zasebnosti na Agatinsvet.cz
Podjetje K+L NET, s.r.o., ki upravlja spletno trgovino Agatin svet (agatinsvet.si), v celoti spoštuje varstvo vaših osebnih podatkov. Obdelujemo in uporabljamo jih le v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1), Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta).
 
Upravljavec osebnih podatkov 
Upravljavec osebnih podatkov v smislu nacionalne in evropske zakonodaje je:
K+L NET, s.r.o.
Eliášova 12
160 00 Praha 6
Matična številka: 27886867 Davčna številka: CZ27886867
Podjetje je registrirano pri Mestnem sodišču v Pragi v spisu C124253.
Na vsa vprašanja v zvezi z obdelavo in varstvom vaših osebnih podatkov bomo z veseljem odgovorili. Pišite nam na vprasanja@agatinsvet.si.
 
Zakaj obdelujemo osebne podatke?
Osebne podatke strank e-trgovine agatinsvet.si moramo obdelati zato, da lahko uredimo vaše naročilo: za sprejem naročila, za povezavo s plačilom, za izdajo računa, za pošiljanje naročenega blaga ali za reševanje zamenjave ali reklamacije blaga iz vašega naročila. Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov izhaja iz dejstva, da je takšna obdelava nepogrešljiva za dostop do funkcij spletnega mesta, ki ga zahtevate. Za obdelavo vašega naročila moramo obdelati naslednje osebne podatke: ime, priimek, naslov za obračun in dostavo, telefonsko številko, e-poštni naslov.
Če ste nam dali soglasje za prejemanje komercialnih sporočil, obdelujemo osebne podatke za namene trženja našega podjetja. To pomeni, da vam pošiljamo novice s ponudbo blaga, informacijami o dogodkih, ki jih organiziramo ali pri katerih sodelujemo in na katere vas vabimo, kodami za popuste itd. Pravna podlaga za te namene izhaja iz zakonitega interesa za ustvarjanje novih poslovnih priložnosti. V teh primerih obdelujemo naslednje osebne podatke: ime, priimek, e-poštni naslov, podatke o nakupnih navadah
Če z nami komunicirate prek klepeta, kontaktnega obrazca ali neposredne e-pošte, vaših osebnih podatkov ne obdelujemo več.
 
Prenos osebnih podatkov
Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, uporabljamo samo za interne namene podjetja. Varujemo jih pred zlorabo in jih ne razkrivamo tretjim osebam, ne da bi vas o tem obvestili ali pridobili vaše soglasje.  
Edine izjeme so podjetja, s katerimi sodelujemo, da lahko dokončamo vaše naročilo (npr. prevoz, plačilo, programerji), in državni organi. Po potrebi tem podjetjem posredujemo osebne podatke v minimalnem obsegu, ki je potreben za obdelavo vašega naročila, delovanje e-trgovine ali njeno nadaljnje izboljšanje.
Gre predvsem za te primere in sodelujoča podjetja:
●    plačilo spletnega naročila (plačilna kartica, hitro bančno nakazilo): za obdelovalce plačil,
●    dostava blaga: za prevoznika,
●    ocena vašega zadovoljstva z nakupom: za spletni portal Heureka,
●    razvoj in upravljanje e-trgovine agatinsvet.si, vključno s postopkom naročanja: za zunanje programerje,
●    v primeru potrebe po preiskavi nezakonite uporabe naših storitev ali za namene sodnih postopkov: za organe kazenskega pregona,
●    pošiljanje komercialnih sporočil po vaši privolitvi: za podjetje, ki zagotavlja pošiljanje.
Z vsemi sodelujočimi ponudniki storitev imamo sklenjene pogodbene dogovore o obdelavi vaših osebnih podatkov v skladu s pogoji varstva podatkov in veljavno zakonodajo.
 
Piškotki
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vaši napravi (računalnik, mobilna naprava ali druga naprava z dostopom do interneta), na kateri uporabljate spletno trgovino agatinsvet.si. Če jih po odhodu z našega spletnega mesta ne izbrišete, se ponovno uporabijo med vašimi nadaljnjimi obiski. Piškotke uporabljamo za izboljšanje funkcionalnosti našega spletnega mesta in poenostavitev vašega naslednjega obiska, zlasti za naslednje dejavnosti:
●    Shranjevanje nastavitev, ki omogočajo pravilno delovanje našega spletnega mesta.
●    Prijava in avtentikacija. Če se ne želite prijavljati in odjavljati, vam zaradi piškotkov tega ni treba storiti.
●    Varnost. Piškotke uporabljamo za odkrivanje goljufij in zlorab našega spletnega mesta.
●    Analiza. Piškotke uporabljamo za zbiranje podatkov za naša analitična orodja.
●    Trženje. Piškotke uporabljamo za ocenjevanje naših trženjskih kampanj ali za doseganje strank.
●    Družbena omrežja. Nekaj vsebine z našega spletnega mesta lahko delite s prijatelji.
Kljub zgoraj navedenemu vas na podlagi piškotkov ne moremo identificirati do ravni določene fizične osebe.
 
Kako zavrnem uporabo piškotkov?
Piškotke lahko iz računalnika ali druge naprave preprosto izbrišete iz brskalnika. Navodila za obdelavo in brisanje piškotkov najdete v meniju "Pomoč" v brskalniku. V tem primeru se lahko zgodi, da nekateri deli našega spletnega mesta ne bodo pravilno prikazani, brskanje bo oteženo in morda ne boste mogli videti ponudbe izdelkov, ki so primerni za vas.
Če naše spletno mesto uporabljate, ne da bi spremenili nastavitve, bomo to razumeli kot vaše soglasje za uporabo piškotkov na našem spletnem mestu.
 
Uporabljena analitična orodja
Statistični podatki
Ko uporabljate naše spletno mesto, zbiramo statistične podatke o vaši dejavnosti, ki jih uporabljamo za izboljšanje naših storitev.
Google Analytics
Storitev, ki omogoča analizo naše e-trgovine. Izdaja ga družba Google Inc. ("Google"). Informacije, pridobljene pri uporabi našega spletnega mesta, se prenesejo na Googlove strežnike, kjer se nato shranijo. Google te informacije uporablja za analizo vedenja uporabnikov na našem spletnem mestu in nam jih nato posreduje.
Adwords in druge Googlove storitve
Te storitve so trženjska orodja, ki nam omogočajo ponujanje naših storitev novim ali obstoječim strankam. Zagotavlja jih Google. Za pravilno delovanje storitev uporabljajo piškotke.

 
Prostovoljna privolitev
Soglasje za obdelavo osebnih podatkov je povsem prostovoljno in ne pogojuje nobene druge izvedbe s strani družbe K+L NET, s.r.o.
 
Trajanje obdelave osebnih podatkov
Vaše osebne podatke, pridobljene za namen izpolnitve vašega naročila, obdelujemo v skladu z Zakonom o davku na dodano vrednost ZDDV-1. Vaše osebne podatke, pridobljene na podlagi vaše prostovoljne privolitve, obdelujemo za namene pošiljanja komercialnih sporočil, dokler ta namen obstaja ali dokler ne prekličete svoje privolitve.
 
Vaše pravice
Vaša naravna pravica je, da prejmete informacije o podatkih, ki jih obdelujemo o vas. Prav tako imate pravico do popravka ali blokiranja napačnih ali zastarelih podatkov, pravico do omejitve obdelave in pravico do ugovora obdelavi. V določenih primerih imate pravico do izbrisa. Poleg tega moramo vaše osebne podatke na vašo zahtevo prenesti upravljavcu/obdelovalcu podatkov po vaši izbiri.
Če ste nam dali soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov za namene pošiljanja komercialnih sporočil, imate možnost to soglasje kadar koli preklicati s klikom na povezavo v komercialnem sporočilu (novičniku) ali s pošiljanjem preklica soglasja na e-poštni naslov vprasanja@agatinsvet.si.
Če ste prepričani, da z vašimi podatki ne ravnamo ustrezno in v skladu z zakonskimi standardi, imate možnost vložiti pritožbo pri nadzornem organu, to je Uradu za varstvo osebnih podatkov.
Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, se obrnite na upravljavca podatkov po elektronski pošti na naslov vprasanja@agatinsvet.si.