Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Brio Builder – popolni leseni montažni gradniki

Brio Builder – popolni leseni montažni gradniki

Nasveti pri izbiri iger in igrač 29. okt. 2022 3 minute
Kristýna Křížová
Pri izbiri igrač in gradnikov za otroke morate biti zahtevni. Nobenega razloga ni, da bi otrokom podarili gradnike, ki se bodo kmalu razbili, katerih deli se ne prilegajo drug drugemu ali pa jih morda, nasprotno, ni mogoče razstaviti. Komplet, iz katerega lahko otroci zgradijo le eno stvar in ki jim ne omogoča nadaljnjega razvijanja domišljije, ni vreden ničesar. Če iščete konstrukcijske in montažne gradnike za otroke, na katere se lahko zanesete, izberite švedsko blagovno znamko Brio, ki je med drugim dobavitelj igrač za švedsko kraljevo družino. Navsezadnje ni razloga, da vaši otroci ne bi imeli enako kakovostnih igrač, kot jih imajo švedski prinčki …



Varnost, kakovost, domišljija in razvoj za vaše otroke

Švedsko podjetje Brio, ki obstaja že več kot 130 let, je vedno stavilo na kakovostne materiale, izdelavo ter domišljijo in iznajdljivost – skratka na tisto, kar skandinavske proizvajalce običajno loči od preostalega sveta. Leseni gradbeni kompleti Brio Builder so izdelani iz dveh materialov:
  • Les: Brio uporablja izključno bukov les, ki je trd, močan in se ne lomi. Posamezni deli so popolnoma zglajeni in zato popolnoma varni. Ves bukov les, ki ga Brio uporablja za izdelavo svojih igrač, prihaja izključno iz evropskih gozdov s certifikatom FSC - ti so obnovljivi in pri sekanju dreves se ne uničujejo edinstvena bioobmočja.
  • Plastika: kjer je to potrebno ali smiselno, so leseni deli dopolnjeni s plastičnimi sestavnimi deli, kot so spoji, kolesa za vozila, orodja za sestavljanje itd. Ti povezovalni deli otrokom odpirajo veliko več možnosti za igro z osnovnimi lesenimi deli. Seveda v plastiki, ki jo uporablja Brio, ne boste našli ftalatov ali drugih nevarnih snovi. Nasprotno, vrsta plastike, ki jo uporablja Brio, se med drugim uporablja tudi v medicini..
Podrobnost (v narekovajih), ki jo boste cenili tako vi, starši, kot seveda vaši otroci, je dejstvo, da Brio igra pošteno: ko odprete paket, vas ne čaka veliko praznega zraka in majhna vrečka z deli, ki se skriva v kotu. Nasprotno, škatla je tako velika kot največji kos v njej.


Igramo se in se razvijamo na mnogo načinov

Vsi montažni kompleti Brio vsebujejo gradbene elemente, orodja in priročnik z idejami za ustvarjanje različnih izdelkov. Otroci lahko dobijo navdih, vendar kmalu ugotovijo, da je mogoče iz vsakega kompleta sestaviti veliko več različnih stvaritev. S pomočjo orodij ter barvnih matic in vijakov lahko zgradijo vse od žerjava, helikopterja, lokomotive, gradbenih strojev do kompleksnejših konstrukcij ali vozil na baterijski pogon. S kompletom Record & Play lahko otroci posnamejo in predvajajo svoje zvoke ter tako sestavijo zabavnega govorečega robota. Zaradi gibalnih in zvočnih elementov igra dobi povsem novo razsežnost, mali inženirji pa lahko v celoti razvijejo svojo domišljijo in predstavljivost. Na straneh naše spletne trgovine boste našli tudi pobarvanko, ki jo lahko prenesete za vsak komplet.


Zakaj izbrati lesene konstrukcijske gradnike za svoje otroke?

Gradnja različnih strojev in vozil ima za otroke veliko več prednosti kot le izkoriščanje prostega časa. Še posebej danes, ko se pogosto zdi, da tablični računalniki in druge elektronske naprave pridobivajo premoč nad svetom, kot smo ga poznali doslej, postaja ročna igra vse pomembnejša. Današnjim otrokom primanjkuje priložnosti za razvoj ročnih spretnosti in fine motorike (ki sta soodgovorni tudi za razvoj govora in odpravljanje govornih napak). Svet domišljije, ki ga otrokom ponujajo televizijski in računalniški zasloni, ne more biti nikoli tako bogat –⁠ in za vsakega posameznika tako edinstven - kot njihov lastni svet domišljije.

Z gradnjo in igro otroci polno doživljajo svoje otroštvo ter pridobivajo spretnosti in izkušnje, ki so ključnega pomena za njihov nadaljnji razvoj. Dodajmo, da je stik z naravnimi materiali zelo prijeten in pomirjujoč tudi za starejše otroke, ki so jim ti kompleti namenjeni.

Dřevěné hračky Brio


 
Spletna trgovina
Deli
Kristýna Křížová Kristýna je ustanoviteljica in duša Agatinega sveta in ga usmerja. Skupaj s sestro Lucio raziskujeta češke in tuje blagovne znamke, da bi v Agatin svet vključili najboljše igre in igrače. Kajti samo igre, igrače, knjige in sestavljanke, ki jih odlikujejo koristnost za otroke, kakovost izdelave, varnost in dizajn, so lahko del Agatinega sveta. In to je svet, ki ga ustvarjajo za nas.