Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Izbiramo šolski nahrbtnik za višje razrede osnovne šole

Izbiramo šolski nahrbtnik za višje razrede osnovne šole

Nasveti za starše šolarjev 22. mar. 2024 2 minuti
Tereza Kotilová
Pri izbiri šolskega nahrbtnika ali torbe za prvošolce smo ponavadi zelo skrbni, vendar moramo biti enako pozorni tudi pri izbiri šolskega nahrbtnika za starejše otroke. Otroški hrbti se še naprej razvijajo, zato moramo izbrati nahrbtnik, ki se jim popolnoma prilega. Prav tako skrbno, kot ko se je vaš šolar prvič usedel v šolsko klop. Zato smo se v tem članku osredotočili na izbiro nahrbtnikov za učence višjih razredov osnovne šole. Pridite z nami in si oglejte, na kaj morate biti pozorni, ko se odločate.

Nasveti za izbiro pravega šolskega nahrbtnika za višje razrede osnovne šole.
 
V trgovinah je danes na voljo res veliko število najstniških šolskih nahrbtnikov, tako da se je težko orientirati v ponudbi in zlahka izberete zanimiv, a iz zdravstvenih razlogov popolnoma neprimeren izdelek. Vsaka šolska torba ima svoje posebnosti in drugačen dizajn. Glavna razlika je predvsem v kakovosti, na katero se morate osredotočiti. Tukaj je nekaj osnovnih točk, ki jih je treba upoštevati pri izbiri primerne šolske torbe, tudi za večje učence.

Nasveti pri izbiri prave šolske torbe

Jasne in podrobne nasvete smo vam že dali v članku "Kako izbrati pravi šolski nahrbtnik ali torbo". Vendar je ponavljanje mati modrosti, zato bomo poudarili najpomembnejše stvari, na katere morate biti pozorni pri izbiri študentskega nahrbtnika

Nasveti za izbiro pravega šolskega nahrbtnika za višje razrede osnovne šole.

1. Kupujte izključno šolske ali najstniške nahrbtnike. Ne splača se kupiti poceni torbe s privlačnim dizajnom na tržnici. Te so pogosto izdelane iz nekakovostnih materialov in ne izpolnjujejo osnovnih varnostnih zahtev. Priporočamo, da šolski nahrbtnik kupite v specializiranih trgovinah.

2. Teža nahrbtnika je pomembna. Otrok bo vsak dan nosil šolsko torbo na hrbtu, teža knjig in zvezkov pa je precejšnja. Izberite nahrbtnike s čim manjšo težo.

3. Varnost na prvem mestu. V dizajn nahrbtnika je treba vključiti odsevne elemente. Ali ste vedeli, da povečajo otrokovo vidljivost v temi do 200 metrov?

4. Nahrbtnik se mora prilegati. Šolski nahrbtnik izberite glede na starost in velikost otroka. Nahrbtnik vedno preizkusite na otroku in se prepričajte, da se popolnoma prilega.

5. Upoštevajte ureditev nahrbtnika. Ne pozabite, da v šolskem nahrbtniku niso le učbeniki in zvezki. V njem so pogosto prigrizek, steklenička, računalnik, telefon in druge šolske potrebščine. Zato priporočamo, da ima nahrbtnik zadostno število žepov in predalčkov.  

6. Pri izbiri po možnosti vključite otroke. Dizajn igra pomembno vlogo, zato priporočamo, da pri končni izbiri sodelujejo tudi otroci. Poskusite najti kompromis in se dogovorite za brezčasen motiv, da vam čez nekaj mesecev ne bo treba zamenjati nahrbtnika zaradi novega priljubljenega filmskega junaka.
 
Šolski nahrbtniki Topgal  Šolski nahrtniki Topgal za višje razrede


Preverjene blagovne znamke šolskih nahrbtnikov, ki vedo, kako se dela

👉 Topgal

Če pri izbiri šolskega nahrbtnika za učenca višjega razreda iščete med preverjenimi in priznanimi blagovnimi znamkami, ste lahko prepričani, da ne boste zgrešili in da bo šolska torba izpolnjevala zgoraj navedena pomembna merila. Ena takih blagovnih znamk je češka blagovna znamka Topgal. Sodobna zasnova, ergonomsko hrbtišče in kakovostna izdelava so samoumevni.

👉 coocazoo

Še ena odlična blagovna znamka, ki izpolnjuje vse zahteve za ustrezen študentski nahrbtnik, je nemški coocazoo. Ti študentski nahrbtniki so odlični na več ravneh - zelo udobni so za nošenje, enostavno jih je prilagoditi z nekaj trakovi, prostor za shranjevanje je velik in dobro strukturiran. Poleg tega se šolski nahrbtniki coocazoo ponašajo z značilnim dizajnom, ki je nepogrešljiv in preprosto kul!

👉 Satch by Ergobag

Nenazadnje tudi priljubljena blagovna znamka Ergobag ponuja modele šolskih nahrbtnikov za višje razrede osnovne šole. Serija najstniških nahrbtnikov Satch by Ergobag združuje inovativna načela treking nahrbtnikov z vsem, kar mora biti šolski nahrbtnik. Spodbuja pravilen razvoj hrbta in zaradi svoje ergonomske zasnove raste skupaj z otroki.


Katero znamko šolskih nahrbtnikov za višje razrede osnovne šole boste izbrali?

Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.