Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Kako izbrati magnetne gradnike?

Kako izbrati magnetne gradnike?

Nasveti pri izbiri iger in igrač 1. okt. 2003 3 minute
Tereza Kotilová
Kateri magnetni gradniki bodo vašemu otroku omogočili najbolj raznoliko igro? Kako vedeti, kateri gradniki bodo vašemu otroku po zahtevnosti "ravno pravšnji", ga bodo zabavali in bo zaradi tega razvijal svojo prostorsko domišljijo in gradbene spretnosti?

Kako izbrati magnetne gradnike?

Za otroke od 1 do 3 let

Najmlajši otroci šele spoznavajo gradnjo in delovanje magnetov. Ne igrajo se tako, da bi kaj posebej gradili, večinoma samo "gradijo" in poskušajo videti, kaj se zgodi, ko... Igra je zanje že sama po sebi odlična izkušnja, ki jo postopoma predelajo v izkušnje. Kasneje jim to pomaga pri gradnji konkretnih stavb, vozil, živali ...

Priporočilo: Otrokom izberite gradnike, ki bodo zadovoljivo nevtralni (enostavni osnovni deli), varni in prilagojeni rokovanju z majhnimi rokami.

Naš nasvet: izberite enega od osnovnih kompletov belgijskih gradnikov SmartMax. Njihove velike magnetne palice otroci zlahka držijo v rokah, so popolnoma varne (imajo varnostni certifikat za otroke, stare 1 leto) in omogočajo raziskovanje gradnje korak za korakom – od preprostih povezav do bolj zapletenih konstrukcij.

Za otroke od 3 do 5 let

Otroci od 3 let dalje že gradijo z določenim ciljem: zgraditi hišo, avto, grad, stezo za krogle ... Zato je priporočljivo, da njihovo igro obogatimo z elementi, ki jim bodo omogočili uresničitev njihovih zamisli.

Naš nasvet: višje serije magnetnih gradnikov SmartMax vsebujejo posebne dele, ki jim omogočajo gradnjo steze za krogle, izumljanje vseh vrst vozil ali gradnjo ogromnih struktur za raziskovanje naravnih zakonov (gravitacija, statika ...).

Za predšolske otroke in mlajše šolarje

Gradnja je za starejše otroke veselje in hkrati izziv: želijo zgraditi najbolj realistično žival, najmočnejše prevozno sredstvo ali najbolj nenavadno zgradbo. Za to potrebujejo veliko delov v osnovnih in posebnih oblikah. Magneti morajo biti dovolj močni, saj otroci pri gradnji preizkušajo meje mogočega. Za šolske otroke so zelo primerni tudi dvodimenzionalni (ploščati) magnetni deli, Omogočajo otrokom ustvarjanje prostorskih oblik, hkrati pa jih prisilijo k razmišljanju o tem, kaj in kako gradijo (da zgradba zdrži).

Magnetni gradniki za predšolske in šolske otroke 

Naš nasvet: Inovativni gradniki GeoSmart so kot nalašč za šolske otroke. Čudoviti kosi v različnih oblikah in barvah z zelo močnimi magneti, opremljeni s kolesi, vrtljivimi mizami itd. so odlična podlaga za uresničevanje vseh zamisli. Igranje z magnetnim gradbenim kompletom GeoSmart je tudi odličen način za podporo šolskim predmetom: geometriji v ravnini in prostoru, aritmetiki (ulomki), fiziki itd.

 
Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.