Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija didaktične igre Djeco: Crococroc – Lačni krokodil

Recenzija didaktične igre Djeco: Crococroc – Lačni krokodil

Recenzije 2. nov. 2023 3 minute
Tereza Kotilová
Radi z otroki igrate igre, pri katerih se zabavajo in hkrati nekaj naučijo? Prav to je didaktična igra Crococroc – Lačni krokodil priljubljene blagovne znamke Djeco.



Izobraževalna igra Crococroc – Lačni krokodil
že na prvi pogled pritegne pozornost otrok že zaradi svojega videza. Iz škatle razpakirajo prikupnega lesenega krokodila, ki ga lahko "hranijo" z barvnimi koleščki po vzorcu ali po lastni želji. Igra je namenjena otrokom od 3 let, vendar vam bomo podali nekaj nasvetov, kako se lahko igrajo tudi mlajši otroci.

Recenzija didaktične igre Djeco: Crococroc – Lačni krokodil


Namigi za igre s krokodilom za najmanjše otroke 

Igra je vsekakor namenjena otrokom, starim od 3 let, vendar bo na nek način koristila tudi veliko mlajšim otrokom. Kako? Na primer, da bodo vadili svoj pincetni prijem in fino motoriko. Krokodil je lesen, zato ga tudi majhni otroci med rokovanjem ne bodo poškodovali. Kolesca mu lahko v usta vstavijo z roko ali z veliko leseno pinceto iz igre Pinstou (ki je namenjena otrokom iste starosti in jo prav tako priporočamo) ali katero koli drugo pinceto, ki jo imate doma pri roki. Zaradi barvnih kolesc lahko otroci s to igro začnejo s prvim učenjem barv. Tako je jasno, da bo ta igra doma na različne načine našla uporabo več let, jaz pa v njej zelo uživam.

Namigi za igre s krokodilom od 3 let naprej

Možnosti uporabe lesenega krokodila so res široke. Z otroki se lahko igrate po standardnih "pravilih" tako, da prozoren trebuh krokodila prekrijete s trakom z vnaprej narisanimi barvnimi kolesci. Otrok nato krokodila hrani v skladu s predlogo. Toda pozor, trebuh je zakrit, zato si mora otrok zapomniti, kateri krog je bil zadnji vržen. Ko je trebušček poln, odkrijte trak in preverite natančnost. Ali vam je uspelo? Hura. 

Igro otežujejo trakovi, na katerih del koles ni narisan, kar daje prostor vaši domišljiji. Uporabite jih lahko tako, da bodo otroci ponovili vrstico le v težjem načinu brez vnaprej narisanega vzorca, ali pa si izmislite svoja pravila. Včasih se na primer peljemo nazaj.

Recenzija didaktične igre Djeco: Crococroc – Lačni krokodil  Recenzija didaktične igre Djeco: Crococroc – Lačni krokodil

 

Več namigov za uporabo igre "nahrani krokodila" za vsako starost

Poleg klasične igre ala "nahrani krokodila" lahko otroci igro uporabijo za učenje barv, ki jih pri tej starosti morda že obvladajo, kaj pa za učenje angleščine

Z našo štiriletnico s to igro vadimo prvo štetje in njeno domišljijo. Ne samo, da se sprašujeva, koliko skupnih kolesc je v krokodilovem trebuhu, ampak postavljava tudi podrobnejša vprašanja. Koliko modrih kolesc je krokodil pojedel? Kakšna modra hrana bi to lahko bila? Koliko rumenih kolesc je v njegovem trebuhu? Kateri rumeni sadež poznate, ki bi si ga želeli imeti v svojem trebuhu?

Druga stvar, ki sva jo s hčerko poskusila s krokodilom in v kateri je naravnost uživala, je "hranjenje krokodila na slepo". Ko se seveda ne igramo po trakovih z vzorci, ampak pred njo postavim škatlo s koleščki, z eno roko zagrabi krokodila za usta, z drugo pa otipava koleščke in na slepo poskuša zadeti njegov trebušček. 

Kako boste pa vi preizkusili to igro? Ne glede na to, ali "igrate po pravilih" ali pa poskusite eno od naših "izmišljenih iger", sem prepričana, da se boste zabavali tako dobro kot mi. Ste si zamislili še kakšno drugo uporabo igre Crococroc – Lačni krokodil?

Recenze didaktické hry Djeco: Crococroc – Hladový krokodýl
 

Kakšne igre še lahko poskusite?

Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.