Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija motorične igre Djeco: Pinstou

Recenzija motorične igre Djeco: Pinstou

Recenzije 1. jul. 2022 3 minute
Tereza Chaloupková
Pinstou je igra za otroke, stare približno od 3 let, s katero otroci odlično vadijo osnovno štetje in spretnost. Pokukajmo v škatlo.
Recenzija motorične Djeco: Pinstou
 
Kot pove že ime, bodo otroci v igri Pinstou odlično vadili svoje fine motorične spretnosti v kombinaciji s predmatematičnimi spretnostmi. V škatli boste našli leseno hišico z devetimi luknjami, karte z nalogami, leseno pinceto in okrogle lesene žetone s tremi vrstami slik – jabolko, čebela, tiger.

Recenzija motorične igre Djeco: Pinstou


Kako se igra motorična igra Pinstou?

Igro je mogoče igrati na več načinov, pri najmlajših otrocih bi izbrala le vaje iz motorike, kjer bi s pinceto po želji zlagali žetone v luknje v hiši. Če želite nekoliko povečati težavnost, dajte otrokom kot predlogo kartico z rešitvijo. To pomeni, da s pinceto zlagajo žetone v skladu s predlogo.
 
Recenzija motorične Djeco: Pinstou

Večji otroci že lahko upoštevajo pravila. Najtežji korak in osnovno pravilo te igre je, da otrok izbere kartico, na kateri je napisano število žetonov z danimi slikami, ki jih mora postaviti v hišo. Otrok mora že znati prepoznati številke in pravilno količino zanje, da lahko opravi nalogo. Hkrati jih morajo postaviti zaporedno v smeri, ki je narisana na hiši. Temu sledi samokontrola, ki je praktična, ko se otrok s to igro ukvarja sam. Kartico z nalogo obrnite in na drugi strani je prikazana pravilna rešitev.

Recenzija motorične igre Djeco: Pinstou

Končni nasvet: priporočamo, da žetone med zajemanjem shranite v škatlo, saj tako ne bodo pobegnili toliko, kot če so prosto na mizi.
 

Preizkusite naše druge motorične igre, ki bodo otroke zabavale, medtem ko se bodo naučili nekaj novega.