Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija igre Djeco: Quartino

Recenzija igre Djeco: Quartino

Recenzije 19. mar. 2022 2 minuti
Tereza Chaloupková
Ko prvič zagledate igro Quartino francoske blagovne znamke Djeco, boste začutili vonj po starih civilizacijah, saj vas igra spominja na damo, šah ali mlin, torej na igre, ki imajo zelo dolgo zgodovino. Vendar se ne pustite preslepiti! Ta igra nima zapletenih pravil, razumeli jo bodo tudi mlajši otroci – proizvajalec navaja starost 7 let, vendar jo obvlada marsikateri predšolski otrok. Ta igra ne bo dolgočasna niti odraslim, ki jo bodo zagotovo igrali še naprej, takoj ko bodo otroci zaspali. 😊

Recenzija igre Djeco: Quartino

Princip igre Quartino

Princip igre je preprost. Vsak igralec predse postavi stojalo, v katerega vstavi 4 izžrebane karte, ki jih lahko vidi samo on. Igralci postopoma na polja igralne deske polagajo barvne žetone. Žeton lahko položite tudi na žeton ali žetone, ki že ležijo na igralni deski iz prejšnjih potez. Poskusite ga postaviti v prostor in izbrati barvo žetona tako, da tvori kombinacijo barv, ki jo imate na eni od štirih kart v svojem stojalu. Tako ustvarite Quartino, kartico pa odložite. Zmagovalec je tisti, ki se prvi znebi vseh štirih kart. Žetoni, ki niso več v rabi, saj so naredili Quartino, se odstranijo z igralne deske, tako da vam nikoli ne zmanjka žetonov.

Logična igra Quartino

Igra ponuja še dve zanimivi situaciji, ki se lahko pojavita na igralni deski. Na deski je 4 ali več žetonov iste barve ali stolpec s 4 ali več žetoni drug nad drugim – v vsakem od teh primerov lahko, ko ste na potezi, dodate še en žeton.

Logična igra Quartino

Za to igro morate imeti dobre živce, saj se pogosto zgodi, da medtem ko niste na potezi, vidite, da je potrebna le ena poteza, da se vaša karta izpolni, vi pa ne morete storiti ničesar. Več ko je igralcev (največ 4), manj predvidljivo je, kako bo videti igralna deska, ko boste na vrsti vi.
 


Na barviti postavitvi vadijo prostorsko orientacijo otroci, pa tudi odrasli.

Ta logična igra vas bo pritegnila in se ji ne boste mogli upreti. Malo se boste razjezili, če vam bodo nasprotniki nevede pokvarili igro, vendar se še vedno ne boste predali in po porazu boste želeli igrati še enkrat in se ustrezno maščevati!