Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija: Učni igri Numerix in Perlix blagovne znamke Djeco

Recenzija: Učni igri Numerix in Perlix blagovne znamke Djeco

Recenzije 15. mar. 2022 3 minute
Tereza Chaloupková
Ste ljubitelj Djecovih izobraževalnih iger? Potem je vaše srce ob pogledu na nove izdaje iz serije Eduludo zagotovo poskočilo. V tej zbirki boste še vedno našli veliko preverjenih iger, kot so Topologix, Quantitix, Animocolorix, Coloformix, Preštevamo živali, Zlagamo oblike ali Spoznavamo dolžine. Zelo smo veseli, da lahko predstavimo dva nova izdelka, Perlix in Numerix.
Igra Perlix DJECO

Zelo smo veseli, da se serija Eduludo še naprej širi, saj so vse igre uporabne ne le v domačem, temveč tudi v šolskem okolju. Tako prvošolci kot drugošolci pri pouku matematike z njimi zelo navdušeno sodelujejo. Prav tako so odlični za domačo pripravo na šolo za predšolske otroke. 

Starostno obdobje za to serijo Eduludo podjetja Djeco je od 4 do 8 let. Razvija predmatematične in matematične predstave, ocenjevanje, logično mišljenje in vizualno zaznavanje.

Zdaj pa si podrobneje oglejmo dve novosti – Numerix in Perlix.


 

Igra Numerix

igro Numerix vadimo številke od 1 do 10 in posledično ujemanje pravilnega števila slik, pik ali prstov na roki. V škatli boste našli 5 kljukic, ki se pritrdijo na polje s pravilno rešitvijo, in 30 kolesc z nalogami.

Igra Numerix DJECO

Otrok vzame kolesce, na katerem je vedno 5 polj, in pogleda polje, ki je obarvano – to je naloga – včasih je na njem številka, včasih število slik, včasih število pik. Poišče druga polja, ki imajo enako številko kot obarvano polje, in na njih zatakne kljukico. Na kolescu sta vedno dve pravilni rešitvi, zato ne boste potrebovali več kot dveh kljukic, vendar otrokom tega ne povejte, naj to sčasoma ugotovijo sami. Ko otroci rešijo nalogo, zavrtijo kolo in če so zataknjeni zatiči na smeških, je njihova rešitev pravilna.

Takojšnja povratna informacija je odlična, saj lahko otroci naloge opravijo sami. Veliko otrok zna lepo prepoznati števke, vendar si nekateri težko predstavljajo, da bi si z njimi predstavljali določeno količino. Numerix odlično povezuje vse!

Igra Numerix DJECO - Štejemo do 10


Igra Perlix

škatli Perlix boste našli čudovit lesen abakus s 4 vrsticami po 10 kroglic in 20 karticami z nalogami. Otroci izberejo eno kartico, na kateri so 4 slike. Vsaka slika je na enem barvnem polju. Enake barve je tudi ena vrstica na abakusu. Otroci preštejejo slike na kartici in premaknejo enako število barvnih kroglic na števec kot ozadje. To počnejo za vse štiri barve. Na koncu kot ponavadi obrnejo kartico in na drugi strani poiščejo rešitev. Imajo prikazan abakus, tako da otroci primerjajo, ali so kroglice na njihovem abakusu enako razporejene.

Igra Perlix DJECO

Ta igra je zanimiva, saj morajo otroci razumeti določen algoritem za rešitev, ki mu morajo nato slediti. Gre za to, da je treba prešteti vse iste slike in barvo ozadja prikazati kot barvo kroglic, a še vedno v pravilnem številu. Med drugim lahko abakus uporabljate brez kart, ker pa je v vsaki vrstici deset kroglic, je odličen način za učenje deljenja in štetja do 10.
 
Igra Perlix DJECO

Z velikim veseljem pričakujemo, kaj novega bosta ustvarila Djeco in Eduludo!