Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija sodelovalne igre HABA: Hrčji klan

Recenzija sodelovalne igre HABA: Hrčji klan

Recenzije 24. feb. 2022 3 minute
Jana Chlupová
Če ste veččlanska družina in ste podlegli čarom namiznih iger, se boste strinjali z mano, da je najtežje prepričati najmlajše otroke, da se igrajo skupaj. Tiste, ki bi tako radi igrali, vendar jim njihove sposobnosti in spretnosti tega še ne omogočajo. Za ohranjanje zdravega duševnega počutja doma priporočam nakup vsaj ene ali dveh iger, ki jih bodo obvladali tudi najmanjši otroci, hkrati pa bodo na odličen način zabavali tudi starejše brate in sestre. Ena od iger, ki izpolnjuje te zahteve, je sodelovalna igra Hrčji klan blagovne znamke HABA.

Recenzija HABA: Hrčji klan  
Hrčji klan – preprosta sodelovalna igra za majhne igralce

Predstavljajte si, da ste hrčji klan in da imate zelo spretno zgrajen brlog. V njem je veliko sob, ki jih povezuje sistem hodnikov. Toda približuje se jesen in listje na drevesih začenja rumeneti. Zbrati morate vse potrebne surovine in jih postopoma shraniti v luknjo. Vse to, še preden z drevesa nad vašimi glavami odpade listje. Delo si morate razdeliti, ne morete narediti vsega. Včasih morate pomagati tudi bratu, če bo igra tako hitrejša. Zmagate v trenutku, ko je vsa hrana varno pobrana in shranjena. Izgubite, ko z drevesa odpade listje, ki je naredilo primerno ležišče za ježka.

Sodelovalna igra HABA: Hrčji klan

Igralna plošča je sestavljena iz štirih delov »sestavljanke«, igralci vstavijo 4 premikajoče se komponente, si izberejo figurice, pripravijo pridelke na poljih in liste na drevesu. Ježa položijo pod drevo in igra se lahko začne. Igra Hrčji klan že na prvi pogled očara vse radovedne otroke s svojimi premikajočimi se elementi, ki so del igralne površine – v igri pelje dvigalo, vrti se kolo za hrčke, pomika se rudniški vožiček in žičnica se ziblje. To ocenjujem kot velik plus, ki bo pripomogel k ohranjanju otrokove pozornosti, tako da jih igra ne bo kmalu naveličala.

Recenzija sodelovalne igre HABA Hrčji klan


Hrčji klan je sodelovalna igra s hitrim tempom, namenjena otrokom od 4 let. Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da jo lahko z malo pomoči obvlada tudi spreten triletnik. Zato lahko to odlično igro uvrstite med prve družabne igre, v katerih bo vaš malček užival. Preprost mehanizem igre, ki temelji na metanju kocke, privlačna kulisa in kratek čas igranja (do 15 minut) zagotavljajo uspeh tudi pri majhnih otrocih. Idealno jo je igrati z dvema do štirimi igralci. Če to ni mogoče, pa jo lahko igrate tudi samostojno.

Orva otroška igra – Hrčji klan
 

Hrčji klan ima še eno veliko prednost – je sodelovalen. To pomeni, da igralci ne tekmujejo med seboj, temveč morajo za končni uspeh sodelovati. Majhni otroci običajno ne prenesejo dobro izgube in hitro izgubijo zanimanje za igro, zato vsekakor priporočam sodelovalne igre za triletnike. Otroci se med igro medsebojno podpirajo, si svetujejo, si pomagajo po svojih močeh in skupaj dosežejo zmago ali poraz.

Sodelovalna igra za najmanjše – Hrčji klan od Habe

Igre blagovne znamke HABA odlikuje visoka kakovost izdelave, predvsem pa prefinjena grafika, ki zna človeka očarati z domiselnimi igralnimi mehanizmi. Zato lahko tudi najpreprostejše igre navdušijo izkušenejše igralce.

Spletna trgovina
Deli
Jana Chlupová Mama treh otrok, ki na svojem blogu deli svoja doživetja na potovanjih, svoje izkušnje z dobrimi knjigami in pametnimi igračami. Svoje otroke pelje v naravo in na pustolovske odprave, oni pa jo potegnejo v svoj nezapleteni svet, ki jo nauči, da v življenju ni nič črno-belo.