Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija: Haba Logic! CASE

Recenzija: Haba Logic! CASE

Recenzije 1. nov. 2021 3 minute
Tereza Chaloupková
Delovni listi ali zvezki, miselne igre, logične naloge v revijah ali knjigah – to so dejavnosti, ki otrokom pomagajo razvijati logično mišljenje, koncentracijo, matematično predstavljivost ali morda ustvarjalnost ali sposobnost reševanja problemov. Vse te dejavnosti so zajete v eni sami igri, in to je novost nemške blagovne znamke Haba - Logic! CASE. Predstavimo jo podrobneje.
Predstavljamo vam Haba Logic! CASE
 

Haba Logic! CASE začetni komplet

V začetnem kompletu Logic! CASE boste našli plastično stojalo s 4 luknjami in lesenim zatičem, ki se vstavi v te luknje, ter 40 kartic z nalogami, ki so obojestranske in otrokom ponujajo 77 logičnih nalog in ugank. Težavnost kart izberete z nakupom ustreznega začetnega kompleta. Izbirate lahko glede na starost med 4+, 5+ ali 6+.


Logična igra s takojšnjo kontrolo

In kaj je najboljši del? Logic! CASE omogoča vadbo s takojšnjo kontrolo. Otroci vstavijo kartice z nalogami v stojalo, poskušajo rešiti nalogo na prvi kartici in označijo pravilno rešitev tako, da vstavijo zatič v luknjo tik pod njo. Nato poskušajo karto izvleči – če jim to uspe, so našli pravilno rešitev, obrnejo karto in jo položijo nazaj v stojalo, vendar na konec kompleta. Če kartice iz stojala ni mogoče izvleči, rešitev ni bila pravilna in so na voljo še 3 možnosti (luknje). Verjamem, da jim bo na koncu vsekakor uspelo!

Logični komplet Haba Logic! CASE

Zanimiv element kart je dejstvo, da logične uganke niso napisane, zato otrokom ni treba znati brati, da bi razumeli probleme, poleg tega pa se v igro vnaša potreba po logičnem razmišljanju, kaj naj bi otroci dejansko rešili v problemu. Nekatere vrste nalog se v naboru ponavljajo le z nekoliko spremenjenimi nalogami, kar je prav tako zelo priročno, saj otroci sistem že poznajo, spremenijo le spremenljivke.

Vsekakor je za otroke pri igranju igre Logic! CASE, vsaj na začetku, dobro, da z njimi sedimo, razlagamo in pomagamo. Ko bodo razumeli princip, bodo lahko delali samostojno.
 
Recenzija logične igre Logic! CASE od Habe


Haba Logic! CASE razširitev

Če vam je ta logična igra tako všeč, da ste že "odigrali" karte z izzivi iz začetnega kompleta, lahko dokupite razširitev Logic! CASE, ki je škatla z dodatnimi kartami (brez stojala). Za vsako starostno skupino 4+, 5+ ali 6+ lahko kupite dve tematski razširitvi.


Zahvaljujoč razširitvenim kompletom (ti. extension set) bo igra Logic! CASE več let rasla z vašimi otroki. Če imate več otrok, si upam napovedati, da boste kljub vsemu morali kupiti začetne komplete glede na število otrok, sicer se bodo borili za stojalo 😊.
 
Představujeme Haba Logic! CASE

Kaj pravite? Vam je bila recenzija zanimiva in boste preizkusili igro Logic! CASE?