Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija spominske igre HABA: Inšpektor Miško – Veliki pobeg

Recenzija spominske igre HABA: Inšpektor Miško – Veliki pobeg

Recenzije 20. jan. 2022 3 minute
Jana Chlupová
Poskusite vaditi spomin z igro. Z živahno detektivsko igro Inšpektor Miško se bo zabavala vsa družina. Inšpektor Miško potrebuje pomoč. Za rešetke je spravil že veliko zločincev, zdaj pa ti načrtujejo velik pobeg! Ko se sproži alarm, boste potrebovali dober spomin in odlične detektivske sposobnosti. Poskus pobega lahko preprečijo le tisti, ki vedo, kateri zločinec je bil nazadnje v celici s predorom za pobeg. Kdo ima oster spomin in lahko ujame največ pobeglih zločincev?

Recenzija spominske igre HABA: Inšpektor Miško – Veliki pobeg

Spominske igre za vso družino

Spominske igre že dolgo niso več samo igra spomina. Čeprav je dobra igra spomina osnovni del vsakega izletniškega nahrbtnika, sem vesela, da je na trgu več zabavnih različic spominskih namiznih iger. Družinske spominske igre imajo za otroke eno veliko prednost (za nas odrasle pa nasprotno – slabost), saj ni vnaprej gotovo, ali vas bo petletnik premagal. Oni imajo še vedno tako sveže in bistre glavice. Odkrito priznam, da so me moji otroci kar pogosto premagali v igrah spomina.
 
Če pa želite vaditi svoj spomin in se igrati detektive, potem je nova igra od HABE Inšpektor Miško – Veliki pobeg namenjena prav vam, saj jo doma z navdušenjem vedno znova igramo že približno dva tedna.

Inšpektor Miško – Veliki pobeg


Razburljiva detektivska igra spomina za vso družino Inšpektor Miško

Skupina spretnih detektivov pod vodstvom inšpektorja Miška je zadolžena za varovanje zaporniških celic, iz katerih namerava pobegniti več nevarnih zločincev. Na srečo je v celici, kjer so zlobneži izkopali predor za pobeg, sprožen alarm, zato je še nekaj časa na voljo. Kot dobri detektivi morate s pomočjo spomina in logične presoje uganiti, kateri zločinec trenutno beži. Če veste, prejmete zvezdico za svojo detektivsko agencijo, če se motite, tat izgine skozi predor v parkiran avtomobil.

Jak se hraje Inspektor Myšák: Velký útěk
 
Igralno površino sestavite iz več delov. Pripravljeno kartonsko mrežo, ki predstavlja vsako sobo, položite na dno škatle in jo prekrijte z vrtljivim triplastnim sistemom igralnih plošč, ki ga drži skupaj inšpektor Miško. V celico za pobeg vstavite kovinski zvonec, ki rahlo zazvoni, ko na njem pristane žeton zločinca. Tako veste, da je nekdo pobegnil iz celice v podzemlje. Toda kdo? Vsak igralec na svojih igralnih karticah označi, kdo je po njegovem mnenju pogrešani ubežnik.

Recenze hry Inspektor Myšák
 
Ta izvirni mehanizem igre bo nedvomno osvojil srce vsakega otroškega igralca. Otroci na splošno obožujejo, če so igre nekako gibljive in interaktivne, tukaj pa se kolo vrti z vgrajenimi kriminalnimi žetoni, ki v nekem trenutku skrivaj zdrsnejo nekam pod zemljo.

Inspektor Myšák: Velký útěk


Za koga je namenjena igra Inšpektor Miška?

Družinska igra Inšpektor Miško je namenjena 1–4 igralcem, starim približno 5 let in več. Mislim, da igro zlahka obvlada tudi štiriletni otrok, ki je vajen družabnih iger. Poleg tega lahko igro zlahka prilagodite sposobnostim in starosti posameznih igralcev, tako da odstranite/odkrijete nekaj kriminalcev. Odlično je, da je HABA poskrbela tudi za popestritev igre – z rahlo spremembo pravil lahko to igro igrate kot sodelovalno ali samostojno igro za enega igralca. Blagovna znamka HABA se odlikuje po tem, da se osredotoča na sodelovalne igre, zato boste v naši ponudbi našli še druge odlične igre te blagovne znamke, v katerih je cilj zmagati skupaj, in ne tekmovati drug proti drugemu.


 
Igra spomina Inšpektor Miško je zelo preprosta družinska namizna igra s pravili, ki pa kljub temu lahko zaposli marsikogaršnje možgane. Tako otroške kot odrasle. To je igra, ki jo boste z veseljem igrali s svojimi otroki, saj je živahna, domiselna in odlično izdelana, kot je to običajno pri podjetju HABA.

Inspektor Myšák: Velký útěk
 
Spletna trgovina
Deli
Jana Chlupová Mama treh otrok, ki na svojem blogu deli svoja doživetja na potovanjih, svoje izkušnje z dobrimi knjigami in pametnimi igračami. Svoje otroke pelje v naravo in na pustolovske odprave, oni pa jo potegnejo v svoj nezapleteni svet, ki jo nauči, da v življenju ni nič črno-belo.