Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija zabavne igre Djeco: Zrcalne slike – obrazi

Recenzija zabavne igre Djeco: Zrcalne slike – obrazi

Recenzije 25. jan. 2022 2 minuti
Daniela Dušek
Blagovna znamka Djeco je že od svojega nastanka velika pustolovščina in vsako leto na trg prinese veliko igrač, ki jih lahko začutijo tudi naši otroci. In mi z njimi :). Oglejte si novo zelo zabavno igro, ki je vsekakor vredna vašega časa.
Recenzija zabavne igre Djeco: Zrcalne slike – obrazi

Djeco naravno spodbuja otroško radovednost, domišljijo in željo po odkrivanju novega, zato so njegove igrače in igre premišljene do zadnje podrobnosti. Čeprav sta kakovost in estetika za blagovno znamko pomembna, ne zanemarjajo praktičnosti in uporabnosti.


Igre Djeco prinašajo nov način zabave

Ker imamo doma več iger Djeco, mi ne preostane drugega, kot da se strinjam. Nobena od iger te francoske blagovne znamke, ki sem jih izbrala za nas, ni bila napačen korak in se z njimi redno igramo. Ne glede na to, ali gre za sodelovalni igri Potomac ali Hop Hop Hop ali za poučne igre iz serije Eduludo Zlagamo oblike ali Animocolorix, bomo te igre vedno igrali z navdušenjem. Prav tako jih izvlečem, ko pridejo drugi otroci, saj uživam, ko jih opazujem, kako odkrivajo nove načine zabave z njimi.


Originalna in zabavna igra Zrcalne slike

Najnovejša igra podjetja Djeco pri nas doma je izvirna igra s čarobnim ogledalom. Imenuje se Zrcalne slike – obrazi in je zame res veliko presenečenje v pozitivnem smislu. Sem dokaj dobro seznanjena z igrami za otroke, vendar vam moram iskreno povedati, da takšne igre še nisem videla. Vendar je njeno načelo povsem preprosto, rezultat pa je očarljiv za otroške oči.

Na voljo so tri različice te igre – za otroke, stare 4, 5 in 6 let. Ker bo moja hčerka čez nekaj mesecev stara 5 let, je bila moja izbira jasna. Igre še nikoli prej nisem videla, zato nisem vedela, kaj naj pričakujem. Še bolj sem prijetno presenečena, saj je načelo precej preprosto, a vseeno prinaša veliko zabave.


Kako igrati Zrcalne slike?

Otroci se igrajo z odsevom ogledala in iz priloženih delov ustvarjajo različne obraze. Moja hči je potrebovala nekaj časa, da je ugotovila, kako pogledati v ogledalo in v njem videti drugo polovico obraza. Bilo ji je treba le razložiti in pokazati, kako preprosto je uporabljati ogledalo, ter ji dovoliti, da se počasi in postopoma sama seznani z ogledalom in igro. Po nekaj časa tipanja, pomerjanja in pogledovanja v ogledalo sem bila šokirana, kako hitro je sestavila svoj prvi obraz.
 

Na vsaki kartici je prikazano, katere dele bo otrok potreboval za uspešno sestavo izbranega obraza, in število zvezdic, ki označujejo težavnost.

Če otrok ne more sestaviti obraza ali če želi preveriti pravilen postopek, preprosto obrne kartico in na hrbtni strani bo našel namig s postopkom. Menim, da bodo otroci lažje razumeli načelo igre, če bodo na začetku poskusili zložiti kartico po vrsti v skladu z namigom.

Izvirna in zabavna igra Zrcalne slike


Kaj vsebuje igra Zrcalne slike?

Ta igralni set vsebuje plastično ogledalo, dve leseni podlagi/nosilca, 20 kartic z različnimi obrazi, ki so razdeljene glede na zahtevnost, in nenazadnje veliko kosov za sestavljanje obrazov. Vsako obliko boste v škatli našli dvakrat – tako zaradi možnosti večje ustvarjalnosti kot tudi zato, da imate v primeru poškodbe kosa takoj pri roki rezervni kos.

Recenzija zabavne igre Djeco: Zrcalne slike – obrazi  

Zanimivost med igro

Na eni od obraznih kart smo opazili manjšo napako. Del, ki ga je bilo treba odstraniti z obraza, ni bil prikazan, vendar hčerke to ni motilo. Bila je celo navdušena, ko je odkrila nekaj novega, in to je še povečalo veselje ob njeni mali zmagi.


Zrcalne slike – obrazi

Otroška domišljija ne pozna meja, zato se zabava s to igro lahko nadaljuje tudi po tem, ko se otroci naučijo sestaviti vse obraze. Posamezne dele lahko dejansko oblikujete v številne različice ali pa jim samo dodate nove izrezane oblike iz tršega papirja.


Namigi za igranje igre Zrcalne slike

Hčerka je v tej igri uživala, odkar sem ji jo prvič dala v roke, in sploh ne obžalujem njene izbire. Kot sem že omenila, je bila na začetku nekoliko v zadregi, ker ni šlo tako zlahka, kot sva si morda obe predstavljali. Vendar je bil napredek, ko je razumela načelo, tako opazen, da je celo ona uživala, in to je bila zame največje doživetje. Trenutno se z igro igramo tako, da ena zapre oči, druga pa sestavi obraz po sličici. Kasneje, ko odpreva oči, lahko oceniva, ali je bila druga oseba uspešna ali pa je kje naredila napako. V načrtu imam še različico sestavljanja na čas. Vzela bom peščeno uro iz druge igre in poskusili bova z njo.

Recenze originální hry Djeco - Zrcadlové obrázky

Djecova igra Zrcalni obrazi me je prijetno presenetila in zelo sem vesela, da sva s hčerko spet odkrili nekaj novega, nekaj neobičajnega in predvsem zelo zabavnega.