Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Ustvarjanje Štampiljke Druge otroške štampiljke StampoMinos - otroške štampiljke - Pravljični svet

StampoMinos - otroške štampiljke - Pravljični svet

Otroške štampiljke z motivi pravljičnega sveta za otroke od 3. leta dalje. Komplet vsebuje 10 štampiljk in črno blaznico za črnilo. Velikost posameznih motivov je približno 4,5 do 7,5 cm. S štampiljkami lahko otroci izdelujejo svoje lastne zgodbe in pravljice.
Opis in lastnosti
13,60 € z DDV
Opis in lastnosti

Opis in lastnosti

Najbolj priljubljena vrsta štampiljk, ki ponuja širok nabor uporabe pri ustvarjanju in izobraževalnih dejavnostih.Zahvaljujoč inovativni grafični zasnovi lahko posamezne motive kombiniramo med seboj, ustvarjamo zgodbe in jih nato postavimo v določeno resnično ali namišljeno okolje.V vsakem kompletu so pravljični liki upodobljeni v v logičnem, povezanem kontekstu.
Postave imajo določen izraz obraza, obstajajo medsebojni odnosi, komunikacija, s položajem telesa izrazom izražajo, kaj se dogaja.Veliki odtisi omogočajo nadaljnje delo z akvareli, barvicami ali voščenkami.Slikovne zgodbe lahko dodatno okrasite z bleščečimi lepili, nalepkami ali izrezki papirja ali celo z naravnimi materiali in tako ustvarite edinstven kolaž.Štampiljke se lahko na papir odtisne s pomočjo blazinice za črnilo. Zahvaljujoč globoki teksturi tudi v samotrdilne materiale in z uporabo tekstilnih črnil tudi na tekstil.Zadostuje, da štampiljke natremo z gobico. Štempljanje je preprosto, vendar izkušnje kažejo, da je dobro da pri prvem štempljanju z otrokom sodelujete in mu pokažete pravo tehniko.Ponujamo vam enostavno navodilo: Pred štempljanjem pripravite mokre krpe za brisanje prstov in barvice (ali barve in čopiče).Za večjo preglednost priporočamo, da štampiljke skupaj z otrokom odstranite iz embalaže in jih položite na pladenj brez vzorca in jih razvrstite glede na kontekst.


Štampiljke se „namakajo“ v blazinico s spodnjim gumijastim (oranžnim) delom.
Za koristno se je izkazalo, da štampiljko, preden jo prvič namočite v črnilo, obrnete ter s prstom potegnete po gumijastem delu.

Otrokom boste tako z besedami „poglej, štemplja se vedno s to stranjo“ pokazali s katero stranjo se štemplja.
Za popolno obarvanje, štampiljko večkrat nežno pritisnite na blazinico.
Nato položimo štampiljko z namočeno stranjo na papir, s prsti pa postopoma pritiskamo na vse dele štampiljke, da popolnoma vtisnemo vse dele motiva, zlasti tiste na sredini.


Ta proces priporočamo za utrjevanje besednega zaklada in poimenovanje delov telesa živali: „Pritisnemo na glavo, na ušesa, na oči, na trebušček, hrbet, nogice.“Štampiljke lahko po koncu dela otroci očistijo sami z vlažno krpo.


Štampiljke lahko potem očistite z mlačno milnico in pustite, da se na zraku posušijo.
Po uporabi blazinico zaprite tako da poklopite pokrovček.
Odtise lahko nato tudi pobarvate z barvicami ali vodenkami in tako dopolnjujete slike. NASVET: Kombinirajte različne motive, ne bojte se kombinirati velikih štampiljk in majhnih lesenih štampiljk!

Na ta način se ustvarja slike s perspektivo, polne majhnih podrobnosti!

Uvrščeno v kategorije

Potrebujete nasvet?
Korana Hollan
Pon.–Pet.: 08.00–13.00
Proizvajalec Aladine
Leta od 3 let, od 5 let
Namenjeno dekletu, fantu
Razvijajo domišljijo, ustvarjalnost, motoriko
Tip igrače ustvarjanje
EAN 3660016851149
Koda izdelka raz_85114
Recenzije (2×)

Recenzije (2x)

5,0
2x
0x
0x
0x
0x
  • Preverjena stranka

  • Preverjena stranka

Dodatki Alternativni izdelki