Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Agatina in Matejeva božična zgodba: Piševa pismo Božičku

Agatina in Matejeva božična zgodba: Piševa pismo Božičku

Ideje za božična darila in ustvarjanje 21. nov. 2023 5 minut
Tereza Kotilová
Pozdravljeni starši, tukaj Agata in Matej. Do adventa v novembru je le še nekaj dni. Jupiii! Zelo sva navdušena. Tako je počasi čas, da urediva svoje misli, ki jih bova prelila na papir in jih spremenila v resnične želje. Nato bova papir zvila, ga zavezala z zlatim trakom in ga skupaj z lučko postavila pred okno, da ga bo Božiček prevzel in nama izpolnil vse želje. Pripravila sva vam nekaj idej, kako biti pri pisanju pisma Božičku čim bolj ustvarjalen, in nasvetov, kaj sploh napisati v pismo Božičku. Pridite in poiščite navdih.

Pišemo pismo Božičku

Kako napisati izvirno pismo Božičku?

Vedno se zelo veselimo pisanja pisma Božičku. Najine želje so nekako bolj na dosegu roke in vsak dan do božičnega večera skrivoma upava, da nama jih bo Božiček izpolnil. Letos sva že velika, zato sva Božičku že napisala nekaj besed, vendar vseh najinih želja ni mogoče ubesediti, zato jih bova za spremembo naslikala.

Ko sva bila manjša, sva skupaj z mamo napisala pismo Božičku. Kar sva lahko naredila, sva narisala. Za nekatere želje sva doma našla tematske štampiljke ali nalepke, ostale pa sva izrezala iz katalogov igrač ali različnih revij, v katerih sva videla nekaj, kar bi naju razveselilo pod drevescem. Štampiljke in nalepke je mogoče lepo vključiti v besedilo in tako nastane zelo izvirno poslikano pisemce, ki bo Božičku zagotovo všeč in bo v njem užival. In ker je mamica rekla, da Božiček ne gleda samo na to, ali sva bila pridna, ampak upošteva tudi izvirnost pisma, se vsako leto zelo potrudiva.
 

👉 Želite tudi vi imeti izvirno pismo za Božička? Prenesite naše.

Pismo Božičku - prenesi BREZPLAČNO
Agatina ideja: Če ste v zadnjem času naročili paket iz Agatinega sveta, ste prejeli naš zimski katalog, poln igrač Djeco, ki jih je mogoče uporabiti za izrezovanje in pisanje Božičku. Morda bova iz njega tudi midva kaj izrezala in ga prilepila na letošnje pismo. Ste videli čudovito hišo za princese in vile Tinyly? Ali tisti nepremagljivi črni grad za vse neustrašne viteze?


 

Ideje za želje Božičku

pisma Božičku in morda še vedno tuhtate, kaj naj napišete Božičku, imamo za vas nekaj nasvetov, kaj naj letos vključite v svoja pisma.


Agatine ideje za božična darila za dekleta

Najraje bi pod drevescem našla nekaj zelo zabavnih, ustvarjalnih izdelkov, ki me bodo zaposlili za veliko časa. Zdaj rada nizam kroglice, zato si želim komplet za izdelavo nakita, zelo rada pa imam tudi bleščice.

Potem bi si res želela ljubkega dojenčka, s katerim bi se lahko igrala in mu pela uspavanke ter ga nosila povsod s seboj. Z ljubeznijo bi ga vzgajala tako, kot je moja mama vzgajala mene, ko sem bila majhna. Vsak dan sem ga previjala in hranila.

Agatine ideje za božična darila za dekleta
 
Prav tako si rada zapisujem, zato bom Božička prosila za skrivni dnevnik s čarobnim peresom. Pravi, da lahko le jaz berem zapisano besedilo, zato se mi Matej ne bo več posmehoval, kaj si na skrivaj zapisujem.

In če bi lahko v svoje igre vključil tudi mamo in očeta, sem prepričan, da bi bila družabna igra odlična, da bi se vsi odlično zabavali in uživali v skupnem času, ki nam veliko pomeni.


 

Matejeve ideje za božična darila za fante

Trenutno sem precej zasvojen s figurami Arty Toys, jih poznate? Rad bi imel pirata Sama Parrota, ki bi bil v ponos moji obsežni zbirki na steni.. Z veseljem bi z vsemi svojimi pirati plula po odprtem morju in z njimi doživela pravo pustolovščino, za kar bi bila odlična lesena piratska ladja. Opazil sem, da bi bil nakup celotnega paketa ugodnejší za Božička in bi mi dal dodatnega pirata. To bi bilo zabavno.

Pišemo pismo Božičku: Arty Toys

Ker imam zelo rad pirate in bi nekoč rad postal eden izmed njih, sem si ogledoval ustvarjalni komplet za izdelavo piratske sablje, nekaj, kar bi lahko izdelala skupaj z očetom. Prepričan sem, da bi v njej užival tako kot jaz. Poleg tega obožujem vse vrste iger s kartami, tako zelo se zabavam ob zmagi proti Agati.

In če mi ne bo uspelo piratizirati, bom postal astronavt. Zato moram preučiti celotno vesolje, zgraditi vesoljsko raketo in se nato odpraviti na novo vesoljsko pustolovščino.


 

Ne pozabite na predbožično čiščenje igrač

Upamo, da smo vas morda navdihnili in da boste zdaj lažje spremenili misli svojih otrok v resnične želje. In ne pozabite na predbožično čiščenje igrač, da bodo nove igrače imele kam dati. To počnemo vsako leto. Razmislite tudi o tem, ali bodo nove igrače od Božička ustrezale trenutni otroški sobi in ali je primerno poslati na pot nekatere igre, ki se jih otroci s starostjo naveličajo.

Vsako leto z mamico in očkom zapakiramo škatlo, v katero shranimo igrače, s katerimi se ne igramo več, vendar so še vedno v odlični kondiciji. To radi počnemo, ker se zavedamo, da nima vsak otrok možnosti živeti tako srečno otroštvo kot mi. Škatle nato odnesemo v naš lokalni zbirni center, kjer jih posredujemo otrokom, ki žal niso imeli te sreče, da bi praznovali božič, in naše igrače jih zelo razveselijo. Ali to počnete tudi vi? Če ne, se skušajte skupaj z otroki domisliti podobnega dobrega dejanja. Navsezadnje je božič odličen čas za to.

 
Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.