Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Ergobag spreminja pogled na šolsko torbo

Ergobag spreminja pogled na šolsko torbo

Nasveti za starše šolarjev 10. apr. 2024 2 minuti
Tereza Kotilová
Šolska torba Ergobag že na prvi pogled pritegne pozornost s svojim dizajnom, ki spominja na nahrbtnik za treking. O nemški blagovni znamki Ergobag ni mogoče reči ničesar drugega kot to, da je res drugačna. Združuje praktične podrobnosti trekingovih nahrbtnikov s posebnimi zahtevami za kakovostne in zdravju prijazne šolske nahrbtnike. Danes je najbolje prodajana blagovna znamka na nemškem trgu. Ergobag pa je zelo uspešen tudi pri nas. In kaj je še zanimivo?

Ergonomija in priporočena teža na otrokovem hrbtu

Po mnenju strokovnjakov je pomembno, da so pasovi pravilno nastavljeni, da težke predmete namestite bližje hrbtenici in da celoten nahrbtnik zategnemo čim bližje hrbtu. Otroci v šolo pogosto nosijo torbo, ki je precej težja, kot bi morala biti, in že v mladosti imajo težave s hrbtom. Po priporočilih naj bi otroci nosili največ 10 do 15 odstotkov svoje teže, za to pa je potrebna že zelo kakovostna šolska torba. Ali veste, koliko kilogramov nosijo vaši otroci na hrbtu?
 

Ergonomija in priporočena teža na hrbtu otroka

Blagovna znamka Ergobag je pripravila edinstveno ergonomsko rešitev. Teža šolske torbe je optimalno razporejena na ledvenem delu, kar zagotavlja zdrav razvoj otrokove hrbtenice in pravilno držo. Šolske torbe imajo višinsko nastavljiv prsni trak in širok ledveni pas. S temi trakovi je breme nameščeno čim bližje hrbtu, hkrati pa se približno 50 % celotne teže prenese na območje medenice. Tu se nahaja težišče telesa in je zato najbolj stabilno. Naramnice omogočajo, da nahrbtnik prilagodite vsakemu otroku posebej, tako da nahrbtnik raste skupaj z otrokom
Ergobag spreminja pogled na šolsko torbo

Ergobag spreminja pogled na šolsko torbo
 

Mgr. Dagmar Mostecká iz podjetja Ergobag pravi: "Otroško telo je zelo prilagodljivo in se hitro odziva na obremenitev. Otrok ima manj mišičnega tkiva kot odrasli, okostje še ni popolnoma razvito, deli kosti so še vedno iz hrustanca, vezivno tkivo pa je ohlapnejše. Šolska torba ima velik vpliv na otrokovo držo, zato je pomembno, da ima prave parametre s sistemom porazdelitve teže na medenico in ergonomsko oblikovanim hrbtiščem. Najpomembneje je, da je nahrbtnik ojačan in da je njegova vsebina čim bližje otrokovemu hrbtu. Neustrezna šolska torba očitno omejuje otrokov gibalni sistem in prispeva k težavam v prihodnosti. Pri običajnih nahrbtnikih brez ergonomske zasnove celoten tovor visi na ramenih in še bolj ukrivlja hrbtenico. Hkrati otroka vleče nazaj, čemur se šolar upre tako, da se bolj upogne v prsnem delu hrbtenice in potisne ramena naprej."

Izvirnost

S pomočjo "kletties" ali kreativnih sponk lahko otrok zlahka spremeni podobo šolske torbe po svojem okusu in trenutnem razpoloženju. Sponke so pritrjene z ježkom. V naši ponudbi lahko izberete posnetke iz kompletov z različnimi temami, kot so živali, kavboji, šport, roboti itd. 

Ergobag spreminja pogled na šolsko torbo

Pustite domišljiji prosto pot in iz nahrbtnika Ergobag naredite edinstven kos z originalnimi Kletties.

 

Ekologija

Okolje je pomembno za vse nas. Nemška blagovna znamka Ergobag ne razmišlja le o kakovosti materiala, temveč tudi o naravi. Zato izdelujejo šolske torbe Ergobag iz 100-odstotno recikliranih tkanin PET. Uganite, koliko plastenk PET je treba reciklirati za izdelavo ene torbe Ergobag? V povprečju je potrebnih 16 plastenk PET.


Vidljivost

Zjutraj, v megli, zvečer ali v močnem dežju morate biti vidni, sijati od daleč. Z odsevnimi elementi na nahrbtniku je šolar viden do 200 metrov daleč. Ergobag uporablja visokokakovostne odsevne elemente, sestavljene iz edinstvenih mikroskopskih delcev. Visokokakovostni material je odporen proti vremenskim vplivom in UV-žarkom, zato je šolar odlično viden v vseh vremenskih razmerah.


 

Oglejte si, kaj prinaša nova kolekcija Ergobag 2023.

 

Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.