Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Moj otroški svet: S čim se igrajo mali kuharčki?

Moj otroški svet: S čim se igrajo mali kuharčki?

Nasveti pri izbiri iger in igrač 8. sep. 2022 2 minuti
Tereza Kotilová
Želimo, da bi naši otroci lahko svobodno oblikovali svoj svet. Vendar je zanje ta svoboda prav tako pomembna kot posnemanje sveta okoli njih. Svet odraslih je zanje navdih, njegovo posnemanje pa je ena najpomembnejših oblik otroške igre. Predšolski otroci se še posebej radi spreminjajo v mame in očke, kuharje in serviserje, zdravnike, prodajalce. Želijo spoznati svet, v katerem odraščajo, in ga doživeti na lastni koži. Primerna igrača nato spodbudi njihovo domišljijo, rezultat pa je izvirna igra, v kateri otroci svobodno združujejo elemente obstoječega sveta in svojega sanjskega sveta.

Pustite otroke v kuhinjo

To je stavek, ki nobene mame ne bo pustil ravnodušne. Večina otrok rada pomaga pri kuhanju ali pripravi kave, vendar se lahko posledice otroškega kuhanja končajo precej klavrno. Če otrok iz kakršnegakoli razloga ne morete spustiti v kuhinjo, jim zagotovite lastni kuharski raj. Otroška kuhinja vsekakor niso le sanje majhnih deklic. Navsezadnje je v resničnem svetu večina kuharjev moških. Tudi fantje se radi igrajo kuharjev, in kdo ve, morda bo ravno vaš otrok nekega dne postal slavni kuhar v velikem podjetju. Izid igre je pogosto presenetljiv!
 
Lesene otroške kuhinje spodbujajo igranje vlog kuharja.

"Agatin svet izbira kakovostne in premišljene lesene kuhinje za male kuharje. Pri izbiri smo pozorni na kakovost izdelave, odgovornost in blagovno znamko. Predvsem pa poskrbimo, da je kuhinja varna. Seveda je pomemben tudi dizajn. Želimo, da bi bila otrokom všeč, hkrati pa bi morala biti zaradi svojega videza v ponos otroški sobi," pravi Kristýna.

Priporočamo, da izberete kuhinje za otroško kulinariko iz visokokakovostnega lesa. Otroška lesena kuhinja je veliko kakovostnejša od plastične, zato bo trajala dlje. Poleg tega stik z lesom razvija odnos otrok do naravnih materialov, kar je dandanes zelo pomembno. Francoski oblikovalci podjetja Janod v zvezi s tem mislijo na vse, zato lahko kuhinje te blagovne znamke samo priporočamo.
 
Zelo lepe so tudi kuhinje Djeco ali Hape. Mali kuharji se bodo počutili kot v pravi kuhinji svoje mame. Pomembno je, da so vse kuhinje bogato opremljene in vam ne bo treba iskati dodatne opreme za kuhinjo. 
 
Lesena otroška kuhinjica Hape


Želi vaš otrok rezati zelenjavo in sadje, vendar je še premajhen za ostre nože? Leseni kuhinjski pripomočki so idealni. Blagovni znamki Bigjigs in Djeco se odlikujeta po vrhunski kakovosti in domiselnem dizajnu. To je vse, kar otroci potrebujejo. Vadili bodo rezanje sadja in zelenjave, se naučili pravilno držati nož in presenetili mamo z "jutranjo kavico ali čajem". Hrano lahko uporabite tudi za igre, s katerimi se otroci učijo razlikovati barve in oblike.
 

V ponudbi boste našli veliko igralnih kompletov, ki posnemajo pripravo konkretnih vrst živil. Z igrami se prenesite v svojo najljubšo kavarno in uživajte v odličnih palačinkah. Ali pa uživajte v polnjenem kruhu pita na plaži v Grčiji. Raje pečete na žaru? Kulinarični komplet Joe in Max pečeta na žaru bo odličen za vas. In kdo ne obožuje sladoleda? Naj otroci pripravijo svojega najljubšega.
 
Igralni svetovi za otroke: Pečenje na žaru in sladoled


👇 Kaj si še lahko preberete? 👇

 
Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.