Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Preživljamo čas zunaj: Raziskovalka Agata

Preživljamo čas zunaj: Raziskovalka Agata

Nasveti pri izbiri iger in igrač 18. jul. 2023 3 minute
Tereza Kotilová
Poletje = edinstvena priložnost za novo pustolovščino. Skupaj z Agato uživajmo čas na prostem in postanimo raziskovalci narave.

Raziskovalka Agata

Odprava v naravo se lahko začne

Na hrbet si nadenite pustolovski nahrbtnik, zapnite pas za prave raziskovalce in lahko se odpravimo na pustolovščino. Niste prepričani, kam bi se odpravili? Kaj pa po bližnji okolici? Ugotovili boste, da je tudi okolica vašega doma prostor, poln presenečenj, in da je v njej veliko kotičkov, ki jih lahko raziščete. Nahrbtnik vsebuje vse, kar mladi pustolovci potrebujejo za odpravo na nova odkritja, pas z opremo pa bo otrokom vedno pustil proste roke.

Bivanje v naravi otroke bogati na vse možne načine. Naredite si lep dan in se z otroki odpravite v naravo. Pokažite jim lepote narave in jim razložite, kako deluje. Skodelica s povečevalnim steklom bo odličen pripomoček za opazovanje hroščev, pajkov, listov in drugih naravnih zakladov. 

Agata priporoča: TOP 3 pripomočki za pogumnega raziskovalca

👉 Otroški kompas za vse male pustolovce je obvezna oprema za vsak izlet v naravo. Kompas je enostaven za branje. Otroci se bodo s pomočjo kompasa naučili določiti svetovne strani in najti svoj cilj. Zahvaljujoč karabinu ga je mogoče preprosto pritrditi na trak za oblačila ali nahrbtnik..

👉 Raziskujte svet okoli sebe s priročnim otroškim mikroskopom. Ugotovite, kakšna je tekstura travne bilke, mahu ali katerega koli drugega naravnega predmeta. Za male znanstvenike in raziskovalce, ki jih zanima narava stvari okoli njih, je otroški mikroskop Terra nepogrešljiv del vseh njihovih pustolovščin.

👉 Nož Opinel kot nepogrešljiv pripomoček za male pustolovce najde uporabo kjer koli v naravi, bodisi pri nabiranju gob bodisi pri rezbarjenju iz lesa. Lahek in varen nož za otroke ima zaobljeno konico in varnostni dvojni obroč, ki preprečuje nenamerno odpiranje ali zapiranje. Nož je shranjen v tulcu iz klobučevine in ga je mogoče s karabinom pritrditi na nahrbtnik ali pasno zanko.

Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.