Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Igramo se botanike: Ideje za herbarij

Igramo se botanike: Ideje za herbarij

Z otroki v naravo 16. apr. 2024 3 minute
Tereza Kotilová
Končno prevladujejo sončni dnevi, zato okoli nas cvetijo rože. Bi jih tudi vaši otroci nenehno nabirali? Včasih z lepo mislijo – doma nas bodo razveseljevale v vazi. Včasih pa brez razmišljanja, kar tako. V vsakem primeru pa roža po nekaj dneh oveni ... Kakšna škoda. Kaj pa če bi rožo nabrali z jasnim namenom – da bi se o njej kaj naučili, jo stisnili in za vedno shranili v herbarij ali jo uporabili pri ustvarjalnem delu? Pridite z nami in si oglejte, kako to narediti.


Izdelajte svoj herbarij 

Če iščete priročen komplet za stiskanje rož in njihovo shranjevanje, posezite po ustvarjalnem kompletu Izdelaj sam – mali botanik, ki vključuje stiskalnico in 24-stranski herbarij. Pozor! Vendar to ni tako preprosto. Stiskalnico morate najprej sami sestaviti s pomočjo navodil in priloženega orodja.

Izdelaj herbarij

Nato lahko skupaj z otroki prvič začnete stiskati nabrano cvetje. Po nekaj dneh pa bodo otroci stisnjene rastline nalepili v herbarij s poljubnimi zaznamki, kot so ime, kraj in datum nabiranja.

Stiskaj rože

Ustvarjalnost z rožami 

Dejstvo, da je stisnjeno cvetje tudi čudovit okras in material za domače ustvarjanje, je zagotovo prišlo na misel marsikomu od nas. Zato smo za prave ustvarjalce pripravili komplete, v katerih bodo lahko uživali. To so kompleti za stiskanje in nato ustvarjanje iz cvetja. Vključeni so tako stiskalnica za rože kot različna orodja za ustvarjanje s cvetjem. Izdelate lahko čudovite voščilnice, knjižne kazalke, papirje za pisma, ki vam bodo prišli prav med prazniki, in stenske slike, ki lahko služijo kot izvirno darilo za vaše najdražje.

Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.