Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Terra Kids: nepogrešljiva oprema za male pustolovce

Terra Kids: nepogrešljiva oprema za male pustolovce

Z otroki v naravo 12. mar. 2022 3 minute
Tereza Kotilová
Pomlad že trka na vrata, vi pa se zagotovo pripravljate, da se z otroki odpravite ven in raziščete lepote okoliške narave. Če to pri vas drži, se ustrezno opremite, da bo vaše skupno raziskovanje še bolj zanimivo. Serija otroških orodij in pripomočkov Terra Kids nemške blagovne znamke HABA spodbuja veselje do odkrivanja, gibanja in pustolovščin v naravi. Kolekcija a pomaga otrokom, da na zelo igriv način od blizu opazujejo razvoj in rast živih organizmov. S skodelico s povečevalnim steklom boste lažje opazovali hrošče, z daljnogledom boste lažje spremljali divje živali, kompas pa vam bo vedno pomagal najti pravo pot. Katere pripomočke boste izbrali za pustolovščino z otroki?

Terra Kids: nepogrešljiva oprema za male pustolovce

Zgodba o Terra Kids

Nemška blagovna znamka HABA je leta 2004 ustvarila kolekcijo izdelkov za uporabo na prostem Terra Kids. Soustanovitelj in glavni oblikovalec Terra Kids Matthias Böck se natančno spominja trenutka, ko se mu je porodila zamisel o izdelavi otroških igrač za uporabo na prostem. »Pred več kot 15 leti smo oblikovali nakit za otroke. Vendar smo ugotovili, da nakit ni ravno privlačen za dečke. Zato smo si zamislili izdelke za dečke, stare od 6 do 8 let, ki so najraje na prostem in jih zanima vse, kar je živo. Prvi smo predstavili tri izdelke Terra Kids: karabine, pustolovski komplet z žepnim nožem in posodica s povečevalnim steklom. Odziv je bil zelo pozitiven in tako je nastala zbirka Terra Kids.« Z leti je zbirka izdelkov za uporabo na prostem postala še obsežnejša in bolj raznolika. Danes je priljubljena ne le pri fantih, temveč tudi pri dekletih.

Terra Kids je tesno povezan z idejo, da je treba otroke jemati resno. Otroci radi posnemajo odrasle in jim poskušajo slediti pri vseh dejavnostih. Želijo uporabljati prava orodja, in ne igrač. Če odrasli otrokom zaupajo, da bodo pri uporabi orodij, kot so noži, žage, vrtalniki ali kladiva, ravnali odgovorno, jim s tem pokažejo, da mislijo resno. Z zunanjim orodjem Terra Kids lahko otroci in odrasli delajo na enak način. Terra Kids niso navadne igrače, temveč prava orodja za pustolovščine.

O blagovni znamki Terra Kids

Opazujte čudeže narave od blizu

Ko pride pomlad in se začnejo odpirati prvi cvetni popki, to pomeni, da se narava prebuja iz dolgega zimskega spanja. Vendar se ne prebuja samo narava! Tudi v telesa otrok vstopa ogromna energija. Končno se lahko spet igrajo na prostem, dobro tečejo, opazujejo cvetoče rože in živali, ki prihajajo iz svojih zimskih domov.

Se boste odpravili na vrt ali travnik in opazovali povsod prisotne žuželke? Vzemite posebno posodico z lupo. S povečevalnim steklom, ki je spretno pritrjeno na lonček, bodo otroci lahko zelo natančno videli drobne žuželke.

Opazujte čudeže narave od blizu s Terra Kids

Ali pa vas mika opazovanje divjih živali v naravi z zadostne in varne razdalje? Potem vam bo daljnogled Terra Kids, zagotovo prišel prav, saj bo vaš predmet povečal do 30-krat! To bo šele pravšnji pripomoček za vaš izlet v naravo.

Nepogrešljiv pripomoček za vse male pustolovce je tudi lupa. Z njo se bodo otroci počutili kot pravi znanstveniki.


 

Skupaj naredite hotel za žuželke

Da bi mali dečki postali pravi moški, potrebujejo predvsem moškega vzornika. Od svojih očetov se učijo tako, da jih posnemajo, se učijo, kako ravnati v različnih situacijah, in opazujejo, kako poskrbijo za vse, kar je povezano z življenjem. Zato je idealno, če imata skupaj vsakodnevne dogodivščine. Kaj če bi skupaj izdelala ptičjo hišico ali hotel za žuželke. Ne skrbite! To sploh ni zapleteno, opazovanje prebivalcev vašega vrta pa bo še bolj zanimivo.

Skupaj naredite hotel za žuželke

Nasvet: Za vas smo pripravili navodilo za izdelavo hišice za žuželke. Navdihnite se!

Dečki potrebujejo orodje, da lahko pomagajo svojim očetom. Otroški primež z objemkami in pištola za vroče lepljenje je nepogrešljiva oprema za male mojstre. Poleg tega bodo navdušeni, da bodo lahko delali s pravimi orodji. 

Nepogrešljiva oprema za malega pustolovca

Takoj, ko se bo pomlad pokazala v toplem videzu, boste z otroki zagotovo veliko časa preživeli v naravi. Zato boste zagotovo veseli teh nasvetov pri izbiri prave opreme za pustolovce. V izletniški nahrbtnik ne pozabite vzeti dobre svetilke, saj nikoli ne veste, ali se boste izgubili v temnem gozdu, odkrili skrivnostno jamo ali pa se bo vaš sprehod zavlekel v večerne ure.

Gradnja hišic za palčke ali izrezovanje otroškega orožja iz palic je odlična zabava na vsakem potovanju. Pri tem vam bo prišel prav kakovosten in varen nož. V zbirki Terra Kids lahko izberete žepni nožek Opinel z zaobljeno konico in dvojnim varnostnim obročem, ki preprečuje nenamerno odpiranje ali zapiranje. Ali bi imeli raje komplet za male pustolovce z LED-lučko, lupo in kompasom? 


Se želite zabavati na prostem? S seboj vzemite komplet frizbijev ali na primer bumerang, ki ne bo navdušil le malih dečkov in deklic, ampak bo zagotovo zabaval tudi odrasle!
 

Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.