Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Kaj vzeti s seboj na taborjenje?

Kaj vzeti s seboj na taborjenje?

Z otroki v naravo 6. jul. 2023 4 minute
Tereza Kotilová
Nobeno pakiranje ni enostavno, kaj šele taborniško pakiranje? Otrok običajno odide za več dni in v tem času je vreme lahko zelo raznoliko. Zato je pravilno kombiniranje oblačil lahko velik zalogaj. Prav tako je veliko osnovnih stvari, ki jih mora imeti radovedni mali pustolovec s seboj. Ne skrbite. Na srečo smo tu in vam pomagamo pri pakiranju za tabor, da vam bo lažje. Pa začnimo!

Kaj spakirati za tábor?

Kam spraviti svoje stvari?

Prvo vprašanje, ki vam pride na misel, je, v kaj vse to zapakirati? Priporočamo, da izberete večji nahrbtnik z veliko prostora za shranjevanje, nekaj žepi in morda priročnimi zankami za shranjevanje pomembne potovalne opreme. Vaš otrok bo takšen nahrbtnik uporabljal ne le za pakiranje svojih stvari na taborjenje, temveč tudi neposredno v taboru.
 


Praktični pripomočki za taborjenje

Ko gremo taborit, se lahko cele dni potepamo po naravi in doživljamo razne pustolovščine . Za take odprave ne potrebujejo le oblačil, ampak tudi različne pripomočke, ki jim olajšajo delo. Kakovosten kompas, ki bo vedno pokazal pravo smer, priročen žepni nož za izrezovanje ladjic iz lesa in rezanje kruha, žepno povečevalno steklo, ki bo pomagalo taborniku opaziti nepovabljene obiskovalce šotora, ali daljnogled za opazovanje oddaljenih zanimivosti bodo zagotovo prišli prav.

Na takšnem potovanju po naravi vedno obstaja možnost neprijetne nesreče. Naj gre za odrgnjena kolena ali hujše poškodbe, vam bo prišel prav potovalni komplet prve pomoči, v katerem bo vaš otrok našel vse potrebno za osnovno oskrbo poškodovanca.
 

Namigi za tabor


Lahko noč

Veliko je odvisno od tega, kakšen tabor boste izbrali za svoje otroke, vendar bo vaš otrok v tradicionalnem šotorskem taboru potreboval spalno vrečo, v kateri bo spal. Prav tako ga bodo uporabljali na taborjenju, kjer pogosto spijo pod šotorom. Zato je pomembno, da ni le topla, temveč tudi lahka in prenosna.


Odmor za prigrizek in zapisovanje doživetij

Pitje je obvezno! Svojega pustolovca opremite s kakovostno steklenico za pijačo, izdelano iz nestrupenih materialov. Velikost izberite glede na to, koliko ponavadi spije otrok, ki ga pošiljate v tabor. Priporočamo blagovno znamko Zdravá lahev (Zdrava steklenica), ki ponuja tudi popolne komplete prigrizkov. Majhen prigrizek za na pot je nekaj, česar noben raziskovalec narave ne bi preziral.

Česa ne smete pozabiti? Tabornike opremite z beležko ali kakšnim drugim zvezkom, v katerega si bodo lahko zapisovali doživetja vsakega dne in pomembne informacije za preživetje v divjini. In če želite, da vaš pustolovec napiše nekaj takih besedil, mu priložite tudi komplet dopisnih papirjev, ki jih bo lahko uporabil v ta namen. Niti beležnica niti pisemski papirji ne bodo zavzemali veliko prostora v vašem nahrbtniku, zato lahko oboje v zadnjem trenutku vedno pospravite.
 

Osnovna taborniška oprema je zapakirana. Zdaj je čas, da svojemu malemu pustolovcu zaželite, da se na kampiranju dobro počuti, in pripravljen je na pot. Edina druga stvar, ki bi lahko razveselila tabornika, ko bi jo našel v nahrbtniku, je majhna potovalna igra, ki bi jo lahko uporabil med odmorom za kosilo.
 
Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.