Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Preživljamo čas zunaj: Agata vrtnarka

Preživljamo čas zunaj: Agata vrtnarka

Z otroki v naravo 9. maj 2023 2 minuti
Tereza Kotilová
Sonce s svojimi žarki končno začenja greti ne le naša telesa, temveč tudi naše vrtove. Zato je pravi čas, da se odpravite ven in se lotite vrtnarjenja ter drugih dejavnosti na prostem, v katerih uživajo tudi otroci. Ugotovili boste, da vas bo skupno preživljanje časa na prostem napolnilo z novo energijo, ki jo je treba obnoviti po neverjetno dolgi zimi. Pridružite se nam in poiščite navdih za male vrtnarje, kuharje in naravoslovce. Koga imate vi doma?

Gremo v naravo: Agata vrtnarka

Za male vrtnarje: Skrbimo za gredice

Okopavanje gredic in zalivanje posejanih semen je lahko za otroke zelo zabavno. Ali ne verjamete? Priskrbite jim nekaj priročne opreme za male vrtnarje in videli boste, kako bodo kar naenkrat z veseljem pomagali. Želite, da bi v vrtnarjenju zares uživali že od malih nog? Razložite jim, da bodo, če bodo dobro skrbeli za semena in jih redno zalivali, čez nekaj časa poželi okusno nagrado. Navsezadnje je opazovanje kaljenja in rasti rastlin iz dneva v dan tako fascinantno.

Za male kuharje: kuhamo darove z vrta 

Imate doma malega kuharja, za katerega je vsaka priložnost, da vam pomaga v kuhinji, odlična izkušnja? Zdaj mu za spomladansko in poletno sezono priskrbite zunanjo kuhinjo, v kateri bo lahko svoje kuharske spretnosti nadgradil. Kajti juha iz marjetic, torta iz borovih iglic ali storžev golaž so vrhunci otroške kulinarike, ki jih morate poskusiti. 😊

Za male naravoslovce: stiskamo rože in gradimo hiške

Imate doma strastnega ljubitelja rastlin, ki z zanimanjem raziskuje vsako rožo, na katero naleti? Potem je to odlična priložnost, da si za to sezono uredite herbarij. Zahvaljujoč herbariju bo vaš mali "ljubitelj cvetja" izvedel več o vsaki cvetlici, poleg tega pa bo lahko cvetove stisnil in jih ohranil za vedno. Opazovanje najmanjših podrobnosti bo tako postalo lažje, cvetovi pa bodo na dosegu njegovega ostrega očesa tudi pozimi.

Imate doma raje živali kot rože in jih radi opazujete? Potem sestavite ptičjo hišico ali hotel za žuželke, da se bodo imeli vsi obiskovalci vašega vrta kje okrepčati in prenočiti.

Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.