Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija poučne igre Cool School: Katudi

Recenzija poučne igre Cool School: Katudi

Recenzije 23. feb. 2024 5 minut
Tereza Kotilová
Ste s svojimi otroki preizkusili že nekaj družabnih iger in iger s kartami, zdaj pa bi radi poskusili nekaj malce drugačnega? Potem vam bo gotovo všeč družabna igra Katudi iz serije Cool school. Pridružite se nam in si oglejte, kako igrati takšno igro in zakaj je odlična.

Recenzija igre: Katudi

Igra Katudi od igralcev ne zahteva le občutka za podrobnosti, temveč tudi osnovno orientacijo v sliki, sposobnost razlikovanja najmanjših odstopanj in nenazadnje sposobnost jasnega opisovanja videnega. Hkrati jo je zelo preprosto razložiti. No, pa si jo oglejmo.

Kako igrati igro Katudi?  

Igra vsebuje skupno 4 različne slike na igralnih kartah. Glede na težavnost lahko izberete sliko, razdeljeno na 9 ali 12 kvadratkov z barvnim simbolom. K vsaki sliki nato sodi sklop kart, ki skupaj tvorijo sliko, vsaka karta pa ima enak barvni simbol, kot je simbol na igralni karti. Izberite sliko, ki vam je všeč, in že ste pripravljeni na igro. Igro lahko igrata tudi dva igralca, v njej pa najbolj uživajo otroci, stari od 4 do 8 let. En igralec opiše, kaj vidi na majhni kartici, drugi igralec pa mora čim hitreje povedati barvni simbol, ki je poleg opisanega dela slike. Cilj igre je dobiti čim več majhnih kartic. 

Recenzija igre: Katudi

Za koga je igra primerna?  

Če želite, da vaš otrok malo več govori, vam vsekakor svetujemo to igro. Otrok bo vadil opisovanje slik, osredotočal se bo na najmanjše podrobnosti in tako bogatil svoj besedni zaklad. Pri ugibanju opisanega dela slike se bo otrok osredotočil tudi na barve in oblike simbolov na karti. Zelo se mora zbrati in izklopiti vse druge misli, ki bi ga lahko motile.

Recenzija igre: Katudi

Izmišljajte različne variacije, ki bodo otroka pritegnile

Ko otroci igro že dobro obvladajo, zelo dobro poznajo pravila in slike, prideta na vrsto vaša domišljija in iznajdljivost. Igra Katudi vabi, da z njenimi preprostimi pravili ustvarite različne variacije. Naj otroci pripovedujejo zgodbo, ki se trenutno odvija na sliki. Sprašujte po podrobnostih in bodite radovedni – kam gredo živali in kaj čutijo? Kakšno je vreme? Jih zebe? Preizkusite lahko vse. Tudi vaši otroci bodo zaradi tega postali radovedni. Pri manjših otrocih lahko v celoti vadite barve in oblike simbolov.  

Recenzija igre: Katudi

Povabite prijatelje, zabavno bo

Če boste igro igrali z otrokom v paru, boste imeli več prostora za pogovor in razglabljanje o slikah. Toda igra je odlična tudi kot popoldanska zabava s prijatelji – ko jo igra več otrok hkrati, v vsakem malčku prebudi tekmovalni duh in preizkusi njegovo hitrost reakcije pod pritiskom. Boste videli, da se boste na koncu vsi zabavali in smejali.  

Recenzija igre: Katudi



Zahvaljujemo se Blanki Šmrcinovi za recenzijo in fotografije.

Kaj lahko še igrate z nami?

Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.