Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog 5 razlogov, zakaj želeti nahrbtnik Ergobag za šolo in prosti čas

5 razlogov, zakaj želeti nahrbtnik Ergobag za šolo in prosti čas

Razvijamo petletnike 17. avg. 2023 4 minute
Jana Chlupová
Ne glede na to, ali iščete prvi nahrbtnik za vrtec ali zanesljiv nahrbtnik za prosti čas za vse otrokove pustolovske podvige, morate upoštevati 5 pomembnih parametrov. Oglejte si jih skupaj z nami.

5 razlogov, zakaj boste želeli nahrbtnik Ergobag za vrtec in prosti čas

Na prvi pogled se zdi izbira nahrbtnika za majhnega otroka za vrtec ali izbira nahrbtnika za izlete v naravo ali počitnice pri babici povsem preprosta stvar. Mnogi ljudje nimajo velikih pričakovanj glede teh tipov nahrbtnikov, za razliko od prve šolske torbe, pri izbiri katere se večina od nas precej potrudi. Skoraj nelogično je, da ne razmišljamo toliko o lastnostih prvega nahrbtnika. Odlična novica je, da nemška blagovna znamka Ergobag, ki izdeluje vrhunske ergonomske nahrbtnike za otroke vseh starosti, upošteva vse te lastnosti. Skupaj z nami si jih podrobneje oglejte in ugotovite, kaj je ključno pri izbiri nahrbtnika za vašega predšolskega otroka.

5 razlogov, zakaj želeti nahrbtnik Ergobag za šolo in prosti čas

5 razlogov, zakaj izbrati nahrbtnik Ergobag za vrtec in prosti čas 

1. Ergonomija: oblazinjeno hrbtišče in naramnice, prsni in ledveni pas

Da bi otroci radi nosili nahrbtnik, jim mora biti ta predvsem udoben. Ergobag (kot pove ime blagovne znamke) zato daje ključni poudarek prefinjenim ergonomskim rešitvam. Vsi nahrbtniki te blagovne znamke imajo čvrsto, a mehko oblazinjeno hrbtišče ter široke, oblazinjene in nastavljive naramnice. Ta dva parametra zagotavljata brezbolečinsko nošenje tudi močno naloženega nahrbtnika dolge ure. Seveda je samoumeven tudi prsni trak – tukaj ne bi smeli nikoli delati kompromisov. Dobro nastavljen prsni pas drži nahrbtnik na ozkih ramenih, tudi če ima otrok spolzko jakno ali skače čez štore, zagotovil pa bo tudi, da bo nahrbtnik pravilno "pritisnjen" na hrbet. Pri nahrbtniku za prosti čas je dobrodošel dodatek v obliki ledvenega pasu, ki prevzame velik del teže tovora. Vendar to ni nujno za te majhne nahrbtnike, saj so običajno precej lahki. Vse omenjene lastnosti omogočajo, da se celotna teža vsebine enakomerno porazdeli in tako zaščiti hrbtenico naših najmajših.

5 razlogov za nakup nahrbtnika Ergobag za vrtec in prosti čas

2. Velikost in teža 

Celotna velikost nahrbtnika mora biti primerna otrokovi telesni obliki in ne sme presegati velikosti otrokovega hrbta. Nahrbtnik za vrtec ali nahrbtnik za prosti čas za predšolske otroke mora že zdaj nekaj držati. Otroci v tej starosti s seboj nosijo že precej stvari, zato ne kupujte po nepotrebnem majhnih nahrbtnikov. Pomislite, da otrok za pravi izlet potrebuje vsaj pollitrsko plastenko, sedež iz pene, dežni plašč in prigrizek. Če dodate še robčke, kartice, daljnogled, povečevalno steklo in najljubšo igračo, dobite vsaj 10 litrov. Da bi otrok lahko vse to brez težav nosil na hrbtu, potrebujete čim lažji nahrbtnik. Ergobag izdeluje nahrbtnike, ki so le malo težji od kocke masla. In to je odlično, kajne?
    5 razlogov, zakaj želeti nahrbtnik Ergobag za vrtec in prosti čas

3. Varnostni in odsevni elementi

Čeprav majhne otroke večinoma spremlja odrasla oseba, ne smete podcenjevati pomena odsevnih elementov v njihovih nahrbtnikih. Najbolje je, če so odsevniki na vseh straneh nahrbtnika, tudi na pasovih. Z uporabo odsevnih elementov se otrokova vidljivost poveča na dobrih 200 metrov. 

4. Privlačen dizajn

Prvi nahrbtnik izberite skupaj z otrokom, saj je to zanj tako pomemben mejnik, kot je izbira šolske torbe za prvošolčka. Upoštevajte njihove želje glede barve ali oblike, da bodo nahrbtnik radi nosili. Nahrbtniki Ergobag temeljijo na čistem dizajnu, ki ga okusno dopolnjujejo otroški motivi. Vsi otroci se bodo zlahka zaljubili v Kletties - zamenljive sličice na ježka. Kletties naredijo nahrbtnik edinstven in je lahko vsako leto nekoliko drugačen.

5. Ekologija in trajnost

Trajnost je bolj merilo za odrasle, vendar je pomembno, da otroke že od malega navajamo na zeleno razmišljanje. Ta nahrbtnik za prosti čas spada v kategorijo izdelkov bluesign®, je 100-odstotno izdelan iz recikliranih plastenk PET, plastične zaponke pa ne vsebujejo ftalatov in drugih škodljivih snovi. Blagovna znamka Ergobag se odlikuje po svojem pristopu k trajnosti, recikliranju in ekologiji. Zanimive informacije o tem, kako so otroški nahrbtniki Ergobag izdelani iz plastenk PET, si lahko preberete na našem blogu.

Kateri nahrbtnik izbrati za šolo in potovanja?

Obstaja veliko vrst manjših nahrbtnikov za prosti čas za predšolske otroke. Pred nakupom nahrbtnika ga preizkusite z otrokom, da se bo dobro prilegal njegovemu hrbtu, pri čemer upoštevajte, da je vsak otrok drugačen. Poleg zgoraj navedenih najpomembnejših meril poskusite razmisliti tudi o praktičnosti za otroka, tako da je nahrbtnik enostavno obleči, zadrge in zaponke pa so enostavne za uporabo. Nahrbtnik mora imeti vsaj dva žepa, ki ju je mogoče zapreti, ter stranske mrežaste žepe, na primer za robčke ali svetilko.

  5 razlogov, zakaj želeti nahrbtnik Ergobag za vrtec in prosti čas

Nahrbtnik Ergobag Speedy L ponuja vse, kar pričakujete od otroškega nahrbtnika. Je ravno prave velikosti za otroke v vrtcu, odličen pa je tudi kot osnovni potovalni nahrbtnik za starejše otroke.
Njegova prostornina je 10 litrov, vanj pa lahko spravite tudi format A4. Tehta le 370 g. Priporočamo ga za otroke od dopolnjenega 4. leta starosti dalje. Če ste starši triletnika, je na voljo tudi manjša različica nahrbtnika "S" (6 litrov in 270 g). 

Ne glede na to, ali iščete otrokov prvi nahrbtnik za vrtec, interesno dejavnost ali izlete v naravo, z nahrbtniki Ergobag ne morete zgrešiti. 

Spletna trgovina
Deli
Jana Chlupová Mama treh otrok, ki na svojem blogu deli svoja doživetja na potovanjih, svoje izkušnje z dobrimi knjigami in pametnimi igračami. Svoje otroke pelje v naravo in na pustolovske odprave, oni pa jo potegnejo v svoj nezapleteni svet, ki jo nauči, da v življenju ni nič črno-belo.