Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Ideje za igre in igrače za otroke od 2 let

Ideje za igre in igrače za otroke od 2 let

Nasveti pri izbiri iger in igrač 3. sep. 2023 5 minut
Tereza Kotilová
Kako najbolje zabavati energične dveletne raziskovalce in nemirne otroke? Poskusite, kar je delovalo pri nas. Pri tej starosti otroci radi sodelujejo pri vsem, kar počnete. Zato je najlažje, da se otroci pridružijo, opazujejo in pomagajo v trenutkih, ko je to potrebno. Želite popestriti vsakodnevne dejavnosti na bolj igriv način? Uporabite naše ustvarjalne igre in igrače, ki so prava izbira za pod drevesce. Ne bojte se preizkusiti prvih družabnih iger, namenjenih malčkom te starosti – zgledujte se po naših idejah za igre in igrače, ki so odlične tudi kot darilo.

Ideje za igre in igrače za otroke od 2 let

Dveletniki so običajno veliki raziskovalci. Vse morajo preizkusiti, raziskati in razstaviti. Včasih je z njimi težko, ker jih ne moreš vedno vključiti v dejavnosti, ki jih počneš. Vendar poskusite, saj je to obdobje zanje zelo pomembno in jim ne smemo preprečiti, da bi ga preživeli v polnosti. Kompromisna rešitev bi lahko bila ponudba primerne ustvarjalne igrače ali domiselnih gradnikov. V nadaljevanju najdete naše konkretne ideje. 

Hitri namigi: 10 najljubših igrač za dveletnike 

Začetni navdih lahko črpate pri naših najpriljubljenejših igrah in igračah. Tukaj je naš izbor desetih izmed njih:

Ideje za božična darila: Hiška s ključavnicami Lilliputiens

Magnetni gradniki 

Z nekaterimi gradniki, kot so magnetni gradniki SmartMax, se ne bodo zabavali le otroci, temveč tudi starši. SmartMax so popolnoma varni magnetni gradniki, ki so prilagojeni majhnim otroškim rokam. Otroci zlahka gradijo z magnetnimi koščki, kar jih spodbuja k vedno večjemu eksperimentiranju.

Kreativni magnetni gradniki SmartMax

Pri izbiri igrač za majhne otroke dajemo poudarek varnosti. Danes je priljubljenost igrač iz naravnih materialov v porastu. Če se želite odločiti za to pot, izberite magnetne gradnike Tegu, ki so izdelani iz okolju prijaznih materialov in nestrupenih barv v poštenih pogojih v državi Honduras v Srednji Ameriki. Ti gradniki so  na prvi pogled videti zelo običajni, vendar so vse prej kot to. Lesene magnetne deščice enake oblike razvijajo ustvarjalnost in predstavljivost naših otrok. Zelo boste presenečeni, kaj vse si lahko otroci izmislijo in nato pretvorijo v 2D in 3D konstrukcije. 

Magnetni gradniki iz naravnih materialov

Puzzle, sestavljanke 

Med igračami vsakega dveletnika ne smejo manjkati sestavljanke, mozaiki ali priljubljene puzzle za razgibavanje možgančkov. Se vam zdi zgodaj? Mislimo, da ne. Nekateri otroci že okoli drugega leta starosti odlično sestavljajo sestavljanke. Poskusite s preprostejšimi oblikami nekaj kosov in pustite otroku, da vam pokaže svoje spretnosti. Morda boste presenečeni. 

Ideja za božično darilo: Geometrijski liki

Kroglične steze 

Med igrivimi klasikami je tudi priljubljena kroglična steza Kullerbü znane blagovne znamke HABA. Steza Kullerbü je izdelana iz bukovega lesa, vezanega lesa in plastike. Je popolna kombinacija lesenih in plastičnih delov ter združuje prednosti teh materialov, zato je robusten igralni sistem zabaven spremljevalec skozi vse otroštvo. 

Igralni sistem s krogličnimi stezami Kullerbü je zasnovan tako, da ga je mogoče prilagodljivo razširiti – vsi kompleti so med seboj združljivi. Rezultat je vrsta različnih možnosti oblikovanja, zaradi katerih je Kullerbü zanimiva in raznolika igrača za otroke, stare že 2 leti. 

Igrača za otroke od 2 let: vožnja z žogo Kullerbü

Ustvarjanje z barvami in plastelinom

Dveletni otroci se lahko občasno igrajo že sami. To ni pravilo, a ko pride do tega, pustite njihovi domišljiji prosto pot. Dajte jim prave pripomočke, pokažite jim, kako to narediti, in pokazali bodo, kaj znajo. Preizkusite naš igriv plastelin. Komplet vsebuje več barv plastelina ter različne modelčke in rezalnike, s katerimi se bodo otroci zabavali. Za dveletnike so zelo zanimivi tudi ergonomski otroški flomastri, ki se lahko uporabljajo tudi kot prstne barve. 
 
Ideja za dveletnike: Ergonomski flomastri
 

Glasbene igrače 

Glasba je naravni del otrokovega sveta. Otrokom prinaša izobraževanje, zabavo in veselje. Dokazano je, da igranje glasbil pomaga razvijati tudi matematično in logično mišljenje. 

Agatin svet za vaše otroke izbira kakovostne glasbene igrače, ki jim bodo v veliko pomoč pri tem razvoju. To so predvsem lesene glasbene igrače, ki jih proizvajata francoski blagovni znamki Janod in Djeco. Zanje je značilna domiselna zasnova, ki ima veliko vlogo pri motiviranju otrok, da vzamejo glasbilo v roke in ga poskusijo igrati. 

Dveletniki bodo navdušeni, če bodo pod drevecem našli čvrst boben, tamburin ali ksilofon.

Ideja za darilo: Ksilofon Animambo
 

Punčke in dojenčki za najmanjše

Otroci v tej starosti so velikokrat ogledalo nas staršev. Zato je zanje najbolj naravna igra igranje mame in očeta. Za to jim najbolje služijo ljubke punčke. Ne glede na to, ali izberete bolj realistično punčko ali punčko iz blaga, boste dosegli uspeh. Ste si letos ogledali naše nove punčke Djeco Pomea?

Ideja za darilo: Punčke Djeco Pomea

 

Prve družabne igre za najmlajše igralce

Posebno pozornost si zaslužijo socialne in didaktične igre, ki lahko zanimajo otroke te starosti. Nekateri jih bodo vzljubili prej, drugi pozneje. Do starosti 2,5 leta vsi otroci obvladajo svoje prve družabne igre. Vendar pa ne pričakujte, da bodo takoj popolnoma razumeli načelo igre, se prilagodili vsem pravilom in imeli potrpljenje, da bodo igro odigrali do konca. Delati morate počasi. Na začetku bo treba biti bolj potrpežljiv. Vendar vztrajajte, saj se otroci z igranjem iger naučijo zelo pomembnih veščin. Poleg tega se boste skupaj zabavali in si ustvarili lepo navado igranja družinskih iger, ki jo boste postopoma bolj cenili, ko bodo otroci starejši.

Za nas je idealna prva igra sodelovalna igra. Pri tej vrsti igre ne igrate drug proti drugemu, temveč vsi skupaj proti potencialnemu sovražniku. Vsekakor vam priporočamo, da za začetek preizkusite igro Sadovnjak – Moja prva igra, v kateri je jasen sovražnik krokar, ki želi pobrati vse neobrano sadje iz vašega sadovnjaka. Ali lahko s skupnimi močmi premagate krokarja in poberete vse sadje, preden vas poškoduje? 
Prve družabne igre za dveletne otroke

Prepričani smo, da so vam naše ideje pomagale pri izbiri iger in igrač za dveletnike. Upamo, da bodo pod drevescem zadovoljni!
Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.