Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Nagrajeno na natečaju Dobra igrača

Vilac - lesena igra Potipaj in ugani

Zabavna didaktična igra Potipaj in ugani razvija otrokova dotik in domišljijo. Leseni predmeti so skriti v vrečki iz blaga ali v zaprti embalaži - tulcu. Manjši otroci imajo nalogo, da s svojimi besedami opišejo, kakšen predmet imajo v rokah, potem ko dajo roko v tulec. V igri lahko sodelujejo tudi starši in svojim otrokom pokažejo primer. Starejši otroci lahko igrajo igro v obliki lota ali binga, za te igre obstajajo slikovne kartice posameznih predmetov. Priporočena starost: 2-6 let. Želim vedeti več
29,59 € z DDV
Opis in lastnosti

Opis in lastnosti

Zabavna didaktična igra Potipaj in ugani razvija otrokov tip in domišljijo. Leseni predmeti so skriti v vrečki iz blaga ali v zaprti embalaži - tulcu. Manjši otroci imajo nalogo, da s svojimi besedami opišejo, kakšen predmet imajo v rokah, potem ko dajo roko v tulec. V igri lahko sodelujejo tudi starši in svojim otrokom pokažejo primer. Starejši otroci lahko igrajo igro v obliki lota ali binga, za te igre obstajajo slikovne kartice posameznih predmetov.

Priporočena starost: 2-6 let.

Potipaj in ugani + tombola:
Prvi igralec vzame karto s kupčka. Nato mora seči v vrečo in na podlagi tipanja poiskati leseni delec, ki ustreza sliki na karti. Če izbere pravi delec, karto obdrži in na vrsti je drugi igralec, ki ponovno začne z vlečenjem karte s kupčka. Če pa prvi igralec izbere napačen delec, mora svojo karto predati naslednjemu igralcu, ki mora poskusiti najti pravi delec. Po vsakem krogu se delci vrnejo nazaj v vrečo. Zmaga igralec z večjim številom kart. Pozor! Če eden od igralcev po naključju izvleče delec v obliki bombe, mora vse karte vrniti na kupček! Da bi se otroci bolje spoznali z iskanjem predmetov na otip, lahko spremenite pravila po lastni presoji:

1 – Začnite z majhno količino lesenih delcev.

2 – Dovolite otrokom, da pogledajo v vrečo.

3 – Nato igro naredite malce težjo, ne dovolite otrokom, da pogledajo v vrečo.

4 – V vrečo dodajte več delcev.

5 – Na koncu, ko se otroci na igro navadijo, igrajte v skladu s klasičnimi pravili.

Različica s tombolo:
Zložite štiri karte v krog in ustvarite eno ali več igralnih polj za vsakega igralca. Eden od igralcev ali starš izvleče delec iz vreče in ga razglasi. Igralec, ki ima karto z ustreznim razglašenim delcem, si ga vzame in položi na svojo karto. Igralec, ki kot prvi zapolni svoje igralno polje, zmaga!

Igrače Vilac imajo znak francoske agencije ADEME, kar pomeni, da so te lesene igrače izdelane ekološko. Varujejo okolje, ne onesnažujejo tal, vode in zraka ter ne zapravljajo energije.

Hvala @barcusa, @stefanu_mummy, @denikbatolete, @little.bara, @camelie1411.@lujzikobrtek a@adkahoffmannova za lepe fotografije igre Potipaj in ugani. 

Uvrščeno v kategorije

Potrebujete nasvet?
Korana Hollan
Pon.–Pet.: 08.00–13.00
Proizvajalec Vilac
Božični nasvet Da
Dimenzije 15x16x15 cm
Ekološki izdelek Da
Leta malčki, od 2 let
Namenjeno dekletu, fantu
Razvijajo čutila
Tip igrače igre
EAN 3048700524133
Koda izdelka DD_V52413
Alternativni izdelki

Ocena (91x) Dodaj novo oceno

4,9
85x
1x
3x
2x
0x
  • Anonimno

  • Anonimno

  • Veronika

  • Anonimno

< 1 3 ... 23