Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Izdelajte zapestnice za vsako priložnost

Izdelajte zapestnice za vsako priložnost

Nasveti pri izbiri iger in igrač 13. sep. 2023 1 minuta
Tereza Kotilová
Šolski in vrtčevski čas je v polnem zamahu. Uveljavlja se nova rutina, oblikujejo se nova prijateljstva, a nekje morda že tečejo solze. Za vas imamo namige, kako ustaviti solze ali kako utrditi nova prijateljstva.

Izdelajte si zapestnice za vsako priložnost

💧Zapestnice, ki odženejo žalost

Nekateri otroci so se v šole in vrtce odpravili z veliko odločnostjo in visoko dvignjeno glavo. Nekaterim pa so se pred prvim dnem iz oči usule solze žalosti, ki so morda same od sebe prenehale ali pa tudi ne. Teh čustev ne moremo nadzorovati, pridejo kot strela z jasnega. Otroci lahko ugotovijo, da so vedno bolj pogosto oddaljeni od staršev in se ne počutijo več tako prijetno, ali pa se pojavi kakšna situacija, ki jih spomni na vas starše, na dom, in potem se začne.

Najprej je treba povedati, da s tem ni nič narobe, saj tudi odrasli včasim koga močno pogrešamo, zato se teh občutkov ni treba sramovati ali jih prepovedovati. Vedno bomo koga pogrešali, mi pa vam bomo dali majhen nasvet, kako lahko s talismanom poskušate ublažiti te trenutke. Kaj če bi si izdelali zapestnice, ki bodo otrokom pomagale ugnati žalost. Lahko si jih nadenete skupaj ali drug drugemu in nad njimi izrečete nekaj svojih močnih besed? Potem, ko bo otrok v šoli ali vrtcu močno pogrešal mamo, bo pogledal na zapestnico in rekel: "Vse v redu, tudi jaz te pogrešam, mislim nate, kmalu bova spet skupaj."

👭Zapestnice prijateljstva 

V šolah in vrtcih je poleg solz žalosti veliko lepih in nepozabnih trenutkov, o katerih morate slišati vsak dan. Ob tem pa se spletajo tudi nova prijateljstva, ki včasih kljubujejo pastem odraščanja in zdržijo do odraslosti. Kako lahko otroci okrepijo takšna otroška prijateljstva? Z izdelavo zapestnic prijateljstva, ki jih bosta z novim prijateljem nosila podnevi in ponoči ter tako svetu sporočala, da stojita nerazdružljiva dva, trije, štirje ali morda pet prijateljev? 😊
 
Vyrobte si náramky pro každou příležitost

🎁 Zapestnica kot darilo

Izdelana zapestnica je lahko tudi lepo darilo za slavljenca, ki bo vašega otroka povabil na rojstnodnevno zabavo, ali celo kot majhna pozornost za učiteljico. Kaj sploh lahko bolj razveseli kot lastna stvaritev?


So vam naši namigi prišli prav? Ste že izdelali svoje zapestnice, ki vas osrečujejo, tolažijo ali utrjujejo prijateljstva?

Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.