Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija igre HABA: Biserna zabava

Recenzija igre HABA: Biserna zabava

Recenzije 16. jul. 2022 3 minute
Jana Chlupová
Predstavljamo vam motorično igro, primerno za najmlajše lovce na bisere. Preberite, kako igrati Biserno zabavo in kaj lahko otroci vadijo med igro.

Recenzija igre HABA hry: Biserna zabava

Družabne igre za najmanjše igralce

Ko v družino igralcev sprejmete novega člana, mu ni lahko začeti. Najprej se morajo naučiti vsega, zlasti potrpežljivosti in koncentracije, pa tudi tega, kako se spoprijeti z možnostjo poraza, kar je za mnoge otroke nadčloveška naloga. Priporočamo, da namizne igre za najmanjše igralce izbirate zelo previdno in premišljeno, da otroka ne bi odvrnili že s samo nesrečno izbiro. Igra mora ustrezati otrokovim sposobnostim, tako da bo otrok imel občutek, da jo lahko igra samostojno. Čudovita igra za najmlajše, ki bo všeč tudi starejšim otrokom, je na voljo pri podjetju HABA. Biserna zabava je primerna za otroke od 3 let starosti dalje.


 

Kaj vas čaka v igri Biserna zabava?  

Na koralnem grebenu se pripravlja velika podvodna zabava. Želite lepo okrasiti prostor in kaj je lahko boljše od biserne girlande? Če imate srečo, vam bo družina petih školjk dala dovolj biserov za čudovito dekoracijo. Če imate manj sreče, si bo bisere prisvojila sosednja hobotnica. Mečite, zbirajte, nizajte!

Hra pro nejmenší hráče Perlová párty
 

Kaj vsebuje igra?

V škatli običajnega formata se skrivajo številne privlačne komponente za 2 do 4 igralce. 5 odpiralnih školjk iz trdega kartona, 65 lesenih kroglic (kot biseri), 2 kocki (ena določa morsko bitje, druga pa barvo), figurica hobotnice, 25 žetonov z morskimi bitji različnih barv, 4 posode za bisere v obliki školjk, 4 vrvice za nizanje.
 
Kaj skriva in uči Biserna zabava


Kako igrati Biserno zabavo?

Princip igre temelji na metanju dveh kock, torej na naključju, na katerega s svojimi sposobnostmi ne morete vplivati. Po metanju kocke preverite razporeditev barvnih žetonov živali in ugotovite, ali je med njimi žival, katere kombinacijo je določila kocka. Če najdete takšno bitje, lahko iz odprte školjke vzamete določeno število biserov in jih nanizate na vrvico. Če med žetoni ne najdete takšne kombinacije (bila je uporabljena prej), dobi hobotnica biser namesto vas. Igralci se izmenjujejo v dokaj hitrem tempu, zmaga pa tisti, ki ima najdaljšo biserno girlando.

Prva družabna igra Biserna zabava
 
Triletnik se lahko igra samostojno, z malo pomoči pa lahko vključite tudi nekoliko mlajše otroke – igra lahko tudi dveletnik. Za samostojno igro mora otrok poznati barve. Večina zgodnjih družabnih iger temelji na otrokovi sposobnosti prepoznavanja barv, kar je nedvomno najpreprostejše načelo igre.

Hra HABA: Perlová párty
 
Biserna zabava je idealna igra tudi za popolne začetnike, lahko dobite otroka kot prvo družano igro. Vendar je zaradi oblike in obdelave enostavna zabava tudi za bolj izkušene igralce. Otroke uči prepoznavati barve in vodne živali ter jih uči združevanja metov na dveh kockah. Zelo nam je všeč, da je vključena tudi aktivnost za fino motoriko - zbiranje in nizanje kroglic je res odlična zamisel. Družba HABA je znova dosegla zadetek.
 
První společenská hra HABA: Perlová párty

reizkusite tudi druge zabavne družabne igre iz naše široke ponudbe in se skupaj zabavajte.
Spletna trgovina
Deli
Jana Chlupová Mama treh otrok, ki na svojem blogu deli svoja doživetja na potovanjih, svoje izkušnje z dobrimi knjigami in pametnimi igračami. Svoje otroke pelje v naravo in na pustolovske odprave, oni pa jo potegnejo v svoj nezapleteni svet, ki jo nauči, da v življenju ni nič črno-belo.