Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija igre HABA: Mavrični prijatelji

Recenzija igre HABA: Mavrični prijatelji

Recenzije 30. jan. 2022
Daniela Dušek
Podajte se na fantastično pustolovščino z družabno igro Mavrični prijatelji blagovne znamke HABA. Odlično se boste zabavali ob zbiranju zakladov pod pisano mavrico in hkrati urili v ocenjevanju razdalje in velikosti.
Recenzija igre HABA: Mavrični prijatelji

Če ravno ne igramo sodelovalne igre Karuba Junior ali izobraževalne igre Logic! CASE, potem damo na mizo še eno priljubljeno igračo znamke HABA – Mavrični prijatelji. Ta igra ni več kooperativna, v njej vsak igra z eno od 4 figuric, ki so na voljo. Na prvi pogled je igra videti zelo preprosta in nima zahtevnih pravil, vendar ni povsem tako.


 

Kaj vsebuje igra Mavrični prijatelji?

Na začetku morate sestaviti igralno ploščo. En del predstavlja tla, drugi del z različnimi odprtinami, zloženimi kot sestavljanka iz štirih delov, pa oblake. Igralci lahko izberejo eno od štirih barvnih figuric, s katero bodo igrali igro: koala Kody, kameleon Cammy, pingvin Penny ali lenivec Lazy Lou. Figurice vključujejo tudi majhne oblake za pridobljen zaklad. Vsak ima svojega – eden za modre kristale, drugi za zlate kristale. Igra vključuje tudi tri mavrice različnih velikosti. Namenjene so vsem igralcem, od njih pa je odvisno, s katero velikostjo bodo igrali. Vendar morajo izbirati previdno.

Kaj vsebuje igra Mavrični prijatelji


Kako igrati Mavrične prijatelje?

Igro Mavrični prijatelji začnete tako, da postavite en modri kristal na katero koli mesto, kjer je krog in so vidna tla. Vsak igralec izbere prostor za svojo figuro, vendar mora biti ta vedno okrogel. Igralec, ki začne igro, vrže kocko in glede na barvo, ki jo pokaže kocka, postavi kristale na enako obarvana polja. Nato se mora odločiti, v kateri barvni krog v enaki barvi se bo premaknil z eno od mavric. Oba konca mavrice morata biti v krogu, da lahko igralec premakne figuro in vzame kristale. In tu nastopi najtežji del. Igra je namenjena otrokom od 4 let, vsaj tako navaja proizvajalec. Vendar vsak štiriletnik ne bo imel tako dobre predstave o tem, kako veliko mavrico izbrati za igro. Navsezadnje sem včasih tudi sama napačno ocenila igralno območje in izbrala napačno mavrico, ki ni ustrezala drugi luknji. Vendar je igra namenjena temu, da se otroci lahko igrajo in preizkušajo. Morda bodo presenetili sami sebe.

Recenzija igre HABA: Mavrični prijatelji


Pogosto se mi je zdelo, da pri igrah nerada tvegam, vendar to ni bilo potrebno. Zato mi je igra še toliko bolj všeč, saj ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Hčerki pomagamo pri ugibanju ali jo spodbujamo, naj poskuša izbrati mavrico, ki bi bila dobra za pridobivanje modrih kristalov. Po drugi strani pa ji moramo razložiti, da je vse v redu, tudi če ji ne uspe. Veselim se, da ne bo več potrebovala naše pomoči in da bo lahko sama ocenila razdaljo.

Jak se hraje hra Duhoví kamarádi?

Zmagovalec je tisti, ki prvi dobi tri zlate dragulje. In kako jih dobite? Če igralec dobi 5 modrih kristalov, jih lahko zamenja za enega zlatega. Igra je lahko zelo dinamična in, če je uspešna, zelo hitra.

Jak se hraje hra Duhoví kamarádi?

Zaradi igralne kocke v igri praktično ni mogoče načrtovati posameznih potez. Kocka določa, katero barvo kroga morajo igralci izbrati, da dobijo svoje kristale, in to je tisto najbolj zabavno. Tudi samo nebo, ki je sestavljeno iz štirih delov, lahko ob vsaki igri sestavite v drugačnem vrstnem redu in tako ustvarite nov igralni načrt, ki ga še ne poznate.
 
Jak se hraje hra Duhoví kamarádi?
 
Če iščete nenavadno zabavno igro, s katero bi otroke naučili nekaj novega, imam za vas dobro novico. Pravkar ste jo našli.