Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Recenzija sodelovalne igre HABA: Samorog – Zabava za Rosalie

Recenzija sodelovalne igre HABA: Samorog – Zabava za Rosalie

Recenzije 1. okt. 2022 2 minuti
Daniela Dušek
Vsak dan se lahko znajdete na odličnem rojstnodnevnem praznovanju. Se sprašujete kako? Zadostovalo bo, da doma odprete igro Samorog – Zabava za Rosalie blagovne znamke HABA. Nemška blagovna znamka na trg ponovno prinaša odlično sodelovalno igro za otroke, stare od 4 let naprej.

Recenzija igre HABA: Samorog – Zabava za Rosalie

Komu igra namenjena in kaj vsebuje?

Igra je namenjena največ 4 igralcem, ki so povabljeni na praznovanje. Vsak od njih lahko izbere 4 figurice samoroga. Pozor! Vsak samorog ima čudovito ime – Iskriva sreča (temno roza samorog), Zvezdni prah (rumeni samorog), Čarobni cvet (vijolični samorog) in Magični vrtinec (turkizni samorog). Igra vključuje še figurico slavljenca celotne zabave – samoroga Rosalie (roza figurica). Igralna deska je sestavljena iz petih delov. En del je vrtljiva puščica, ki je pri igri zelo pomembna. V igri boste še vedno našli kocko, 10 oblakastih kristalov, 8 okroglih in 8 kvadratnih delov prijateljev. Igro boste igrali približno 15 minut. Pravila igre niso zapletena in jih zlahka razumejo tudi manjši otroci.


Recenzija sodelovalne igre HABA: Samorog – Zabava za Rosalie


Igra se lahko začne ali kdo lahko na zabavo pripelje največ prijateljev

Družabna igra Samorog – Zabava za Rosalie se odvija v čudoviti oblačni pokrajini, kjer mali samorog Rosalie praznuje rojstni dan. S prijatelji ste se odločili, da ji priredite rojstnodnevno zabavo, na katero bo slavljenka prišla zadnja. Kakšno presenečenje! S kocko lahko igralci ugotovijo, koliko oblačkov lahko premaknejo na igralni deski. Ko kocka pokaže oblak, lahko igralec izbere rumeni ali rožnati oblak, na katerega se bo samodejno premaknil. Pomembno je zbrati vse rožnate kristale, ki jih igralci pridobijo z rožnatimi oblaki in vrtljivo puščico.

Recenzija igre HABA: Samorog – Zabava za Rosalie

Kakšna bi bila to zabava brez povabljencev? Zato je naloga igralcev, da na zabavo pripeljejo 8 drugih prijateljev, ki se nahajajo na igralni deski. Toda pazite! To morata storiti, preden se Rosalie pojavi na zabavi.
 

Recenzija igre HABA: Samorog – Zabava za Rosalie
 
V tej igri se otroci že urijo v strateškem odločanju, ko izbirajo med dvigom kristala in povabilom drugega prijatelja. Ko bodo osvojili igro, bodo postopoma razumeli, katera poteza je boljša. Igra je sodelovalna, vendar ima vsak igralec tudi svojo mini nalogo, ki jo določi na začetku igre. Vsak igralec namreč izbere enega ali dva od osmih kvadratnih delov s prijatelji, kar pomeni, da mora na zabavo pripeljati le te in nikogar drugega.

Recenzija igre HABA: Samorog – Zabava za Rosalie

Ali je ta igra namenjena samo dekletom?

Čeprav je igra rožnata in polna samorogov, je zabavna tudi za fante in je ni treba uvrščati v rubriko "za deklice" na podlagi embalaže. Želim si, da bi bilo na trgu več takšnih sodelovalnih iger, ki bi naše otroke naučile skupinskega dela

Recenzija igre HABA: Samorog – Zabava za Rosalie

Boste poskusili igro Samorog – Zabava za Rosalie in se skupaj igrali s svojimi otroki?