Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica

Trije prašički – igra s kartami

Igra s kartami za 2 do 6 igralcev od 3. leta starosti razvija spretnost in hitrost. Igralci tekmujejo, kdo bo prvi zgradil hišice za tri prašičke, preden jih bo ujel zlobni volk. Paket vsebuje 3 lesene kocke, 54 kart za gradnjo hiš in pravila igre. Dimenzije kart so 7 x 10,5 cm.
Opis in lastnosti
13,99 € z DDV
Tega izdelka zdaj žal ni mogoče naročiti.
Želite biti obveščeni, takoj ko bo znova na voljo?
Opis in lastnosti

Opis in lastnosti

Igra s kartami za 2 do 6 igralcev od 3. leta starosti razvija spretnost in hitrost. Igralci tekmujejo, kdo bo prvi zgradil hišice za tri prašičke, preden jih bo ujel zlobni volk. Paket vsebuje 3 lesene kocke, 54 kart za gradnjo hiš in pravila igre. Dimenzije kart so 7 x 10,5 cm.

Navodila v slovenščini si lahko prenesete s klikom na povezavo v razdelku "Za prenos".

Uvrščeno v kategorije

Potrebujete nasvet?
Korana Hollan
Pon.–Pet.: 08.00–13.00
Proizvajalec Janod
Dimenzije 7 x 10,5 cm
Ekološki izdelek Da
Leta od 3 let, od 5 let
Namenjeno dekletu, fantu
Razvijajo motoriko, spretnost
Število igralcev 2-6
Tip igrače igre
EAN 3700217327026
Koda izdelka Ja02702
Recenzije (4×)

Recenzije (4x)

4,8
3x
1x
0x
0x
0x
 • Preverjena stranka

  Trije prašički je zelo lepa igra, štiriletni otrok je že po prvi igri razumel princip igre in jo želi igrati vedno znova. Z gradnjo hiše trenira fino motoriko, možnost odločanja ob metu kocke in sposobnost aplicirati določeno strategijo igre.
 • Preverjena stranka

  Igro smo do zdaj igrali v spremenjeni, poenostavljeni različici le z eno kocko, vendar je 3,5-letna hčerka razumela in uživala v razpihovanju hišic.
 • Preverjena stranka

  Hitra igra s kartami za otroke od 3 let
  Odlično za trening fine motorike
 • Lucie

  - hitra in živahna
  - razvija ročne spretnosti
  - znana pravljična tema (lahko jo povežete z zgodbo in tako motivirate otroke)
  - za 2 igralca, pa tudi za 6 igralcev
  - lepa grafika – karte, kocke
  - ne zavzame veliko prostora
  - zaradi svojega karakterja je primerna tudi za otroke, ki imajo težave s pozornostjo
  - kakovostne komponente
  - če se karte poškodujejo, ni mogoče postaviti hišice
  - nekateri otroci bodo z igro morda imeli težave (našemu štiriletniku gre sicer dobro in ne mara izgubljati, raje se napakam smejimo)
  Najprej si igralci na mizi pripravijo kupčke kart za posamezne hišice (slamnato, leseno in opečnato). Nato eden izmed igralcev vrže tri kocke, na katerih so piktogrami – slama, les, opeka, hišica, volk in vprašaj (ta deluje kot joker, izbereš si, karkoli potrebuješ). Glede na to, kaj prikaže kocka, si izberete karte. Za gradnjo hišice potrebujete dve karti želene hišice in eno karto strehe. Če vržete vprašaj, lahko izberete katerokoli karto. Če vržete enega volka, se ne zgodi nič. Če pa vržete dva volka, lahko odpihnete eno soigralčevo hišico (z izjemo zidane). Pri treh volkovih potem pihate v dve hišici. Hišico postavite preprosto iz svojih prepognjenih kart, na katere položite karto s streho. Igra se konča takoj, ko nekdo zgradi tri hišice. Igra je živahna, ima preprosta pravila in je pestra. Poleg osnovnih principov igranja (kdo je na vrsti in metanje kocke) z njo trenirate tudi fino motoriko. Možno je, da bo igra komu povzročila težave, ampak če igralci že od začetka igrajo bolj za zabavo, bo uspelo tudi otrokom. Igrava jo s štiriletnim sinom, ki pri igrah ne zdrži dolgo, ampak ta mu gre zelo dobro. Naš nakup te igre je bil nekoliko tvegan, saj nismo prebrali nobene recenzije. Prodajalka nam je igro z veseljem opisala, čeprav je sama ni poznala. Igra se je pri nas prijela in vsekakor jo priporočamo. Primerna je za majhne otroke in zahvaljujoč »gradnji in pihanju« pri njej zdržijo tudi nemirneži.
Alternativni izdelki