Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog 11 idej, s čim lahko napolnite adventni koledar

11 idej, s čim lahko napolnite adventni koledar

Ideje za božična darila in ustvarjanje 7. nov. 2023 5 minut
Tereza Kotilová
Ste se odločili, da boste letos izdelali adventni koledar sami z vsem, kar vam pride pod roke? Torej ste ga naredili doma, adventni koledar je pripravljen, zdaj pa samo še razmišljate, s čim ga napolniti, da bodo vaši otroci od veselja skakali do stropa, ko bodo odprli vsak predalček. Oglejte si naše izvirne in preizkušene namige, ki vam jih podajajo mamice. Verjamemo, da bo med našimi idejami vsak našel nekaj zase.
11 idej, s katerimi lahko napolnite svoj adventni koledar

Kako lahko skupaj z otroki izdelate izvirni adventni koledar, že veste. Zdaj ga morate napolniti s tistim, kar imajo vaši otroci najraje. Samo vi sami najbolje veste, a če bi letos radi nekaj malega spremenili ali če iščete nekaj res izvirnega, česar vaši otroci v preteklih letih niso našli v svojih koledarjih, vam ponujamo nekaj naših preizkušenih idej kako razveseliti otroke, ki jih pišemo mamice iz Agatinega sveta. Verjamemo, da bodo navdušeni tudi vaši otroci.
 

1. Barve za male ustvarjalce

Imate doma malega umetnika? Potem se bo zagotovo razveselil nove barve za vsak dan, s katero bo lahko ustvaril svoje umetnine. Tempere so kot nalašč za adventni koledar in jih lahko povsod spravite. Dobro se obnesejo tudi prstne barve ali bleščeča lepila v tubi.
 

2. Sestavljanke za vsak dan

Razdelitev ene slikovne sestavljanke na 24 polj bo velika razburljiva pustolovščina. Če imate sestavljanko iz več delov, lahko v eno okno naenkrat vstavite več delov. Toda v Agatinem svetu lahko najdete tudi sestavljanko s točno 24 koščki in ste pripravljeni na delo. Priporočamo, da sestavljanko sestavite in jo razstavljate od sredine navzven, da otrok ne bo imel nepredstavljivih delov, temveč bo lahko vsak dan takoj sestavil najdeni kos in počasi odkrival sliko.

Agatin NAMIG: Natančno 24 delov ima tudi opazovalna sestavljanka z motivom pravljic blagovne znamke Janod ali ljubka mačja sestavljanka od blagovne znamke Djeco.

11 idej, s čim napolniti adventni koledar: 24 kosov

3. Nalepke

Verjetno vsak otrok rad povsod in kamor koli lepi nalepke. Fantje radi lepijo nalepke na svoja kolesa, dekleta pa rada okrasijo svoje zvezke. Izberite nalepke z motivom, ki je otrokom všeč, in videli boste, kako navdušeni bodo. 

Agatin NAMIG: Ali poznate talne nalepke? V Agatinem svetu imamo ravno pravšnje za adventni koledar, vključno z lesenim vozičkom.

Talne nalepke "Nalepi in pelji"
 

4. Štampiljke

Posamezne štampiljke se enako dobro prilegajo vsakemu adventnemu koledarju. Prvi dan lahko dodate dodatno blazinico s črnilom, tako da lahko otroci takoj začnejo štampiljkati.


 

5. Najljubše figurice

Tu lahko izberete točno določeno starost ali interese svojega otroka. Najmlajšim otrokom priporočamo gumijaste živali za prvo igro in žvečenje. Večje deklice bodo cenile priljubljene figurice Djeco Tinyly v obliki vil in princesk. Dečki pa bodo uživali v piratih in vitezih iz sveta fantovskih iger Djeco Arty Toys.

S čim napolniti adventni koledar - figurice iz igralnih svetov Tinyly  
Agatin NASVET: Popestrite adventne koledarje svojih otrok z NOVOSTJO v Agatinem svetu – z norimi avtomobilčki Crazy Motors.


6. Magnetki

Otroci vseh starosti obožujejo magnetke. Ti se lahko skrijejo tudi v predalčke za posamezne dni adventnega koledarja. V Agatinem svetu boste tudi tokrat našli magnetke s 24 kosi, ki se bodo natančno prilegali v štiriindvajset okenc adventnega koledarja.
 

7. Tatuji

Ne glede na to, ali je poletje ali zima, so tetovirane roke naših otrok vedno v stilu. Liste s tatuji lahko razrežete na posamezne sličice in otrok si lahko vsak dan na telesu privošči nov tatu. Ob božičnem drevescu boste tako kmalu imeli veselega tetovirančka.


 

8. Dodatki za železniške proge

Če imate v adventnem koledarju malo več prostora, ga lahko napolnite z dodatki za vlakce. Če želite adventni koledar le z vlaki, vam priporočamo, da kupite celoten manjši komplet vlakcev in ga razdelite na posamezne dele. Če so to le polnila za določene dni, lahko kupite samostojno lokomotivo, svetlobni semafor ali morda posamezne dele tirov.

Agatin NAMIG: Ne pozabite, da vam blagovna znamka BRIO za letošnji božič na vse izdelke ponuja lep 15-odstotni popust, ki ga lahko izkoristite pri nakupu darilc za adventni koledar.

Ideje,  s čim napolniti adventni koledar - vlakci  

9. Nakit in talismani

Tudi majhne deklice so pogosto zelo razposajene in majhen talisman bo zagotovo pomagal številnim malim dečkom, na primer, ko je eden od staršev dalj časa odsoten zaradi službe. Te obeske in talismane boste našli v oddelku z drobnimi darili.

Nakit in talismani za adventni koledar
 

10. Abeceda

Se vaši otroci šele učijo abecedo? Naj jim bo bolj prijetno in v vsako okence adventnega koledarja vstavimo nekaj črk abecede. Poiščejo lahko tudi slike, ki jih lahko pobarvajo, da se ujemajo s črkami. Lahko posežete po abecednih štampiljkah ali pa po igrivi in barviti abecedi za vodo.


 

11. Pravljice in citati

Imate doma otroke, ki so bolj željni čarobne zgodbe, polne napetosti in pustolovščin, ali že zrelejše otroke, ki si želijo nekaj razumnega za življenje? Njihov adventni koledar napolnite z izvirno pravljico ali citatom za vsak dan.

Ideje, s čim napolniti adventni koledar
 
Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.