Potrebujete nasvet? 041 213 378 Pon.–Pet.: 08.00–13.00
0
Košarica
Prva stran Mamin blog Dobra igrača 2023: Imamo zmagovalne igrače

Dobra igrača 2023: Imamo zmagovalne igrače

Dobra igrača 21. jun. 2023 4 minute
Tereza Kotilová
Pa jih imamo! Prešteli smo vaše glasove v anketi Dobra igrača 2023 in vemo, katere so zmagovalne igrače v posameznih kategorijah. Vas zanima, kako je potekalo glasovanje? Pridite in si oglejte rezultate.

Zmagovalne igrače ankete Dobra igrača 2023
 
👉 Senzorično zaznavanje pri najmanjših

Zrcalne slike so izvirna igrača za otroke od 4 let starosti. Otroci se bodo naučili opazovati, analizirati in prepoznati oblike, hkrati bodo razvijali svojo koncentracijo, fino motoriko ter sposobnost reševanja problemov. Gre za pravi čarobni vir zabave in učenja za otroke, ki se bodo ob njih navdušili nad odkrivanjem nepredvidljivega sveta odsevov. Zrcalne slike otroke učijo igre z odsevom. Otroci postavijo eno izmed slik pod ogledalo in jo vrtijo, dokler ne najdejo prave oblike na kartici. Slike pod ogledalom se spreminjajo in se pojavljajo, kot če bi zamahnili s čarobno palico!
 

Dobra igrača 2023: Senzorično zaznavanje najmanjših  Dobra igrača 2023: Senzorično zaznavanje najmanjših

👉 Ustvarjalnost

Umetniška igra kameleon, svet umetnosti na dosegu prstov najmanjših. Ta kreativni komplet nežno odpre vrata otroške domišljije in jih vodi skozi prve korake slikarskega ustvarjanja. Kameleon omogoča neskončno število možnosti za ustvarjalnost, saj se barve lahko preprosto sperejo z vodo, pripravljene na novo slikarsko avanturo. Kameleon je ustvarjalni komplet za najmanjše otroke od 18 mesecev starosti. 
 

Dobra igrača 2023: Ustvarjalnost Dobra igrača 2023: Ustvarjalnost

👉 Fina motorika

Igra razvrščanja Barvni kiti, kjer se otroci, stari od 2 do 5 let, podajo na navdihujočo pot odkrivanja oblik in barv ter razvoja izjemne fine motorike. S pomočjo čarobnih lesenih klešč bodo otroci spretno in premišljeno razvrščali vsak kos barvnega sestavljanke v svojega edinstvenega kita: rumena riba najde svoje mesto ob rumenem kitu, medtem ko rdeči rakec ponosno zasede svojo pozicijo ob rdečem kitu. Ta poučna igra odpira vrata kreativnosti in kognitivnega razvoja, hkrati pa vzbuja radovednost ter spodbuja otrokovo natančnost in vztrajnost v iskanju pravih parov. Z barvnimi kiti se otroci podajajo na izjemno pustolovščino razvrščanja, kjer se učijo in rastejo skozi zabavo in izzive!
 
Dobra igrača 2023: Fina motorika  Dobra igrača 2023: Fina motorika
 

👉 Petletniki in mlajši šolarji

Čudovita poučna sestavljanka – Človeško telo omogoča raziskovalno pustolovščino otrokom, starim od 5 let naprej, igrivo odkrivanje sestavnih delov človeškega telesa, organov in okostja. Med sestavljanjem slikovnih delov se otroci skozi igro učijo o posameznih delih in sistemih telesa. Sestavljanka vsebuje 50 obojestranskih kosov, prikazuje deklico na eni strani in fanta na drugi. In če želite popolnoma osvetliti otrokov svet z znanjem, 100-kosovne sestavljanke zablestijo v temi, ustvarjajoč čarobno svetlobo, ki razkriva človeško telo v vsej svoji veličastnosti. Ta izjemna poučna sestavljanka je most med učenjem in zabavo ter otrokom omogoča, da se vživijo v fascinantno razumevanje človeške anatomije na nepozaben način!
 
Dobra igrača 2023: Petletniki in mlajši šolarji  Dobra igrača 2023: Petletniki in mlajši šolarji
 

👉 Domišljijski svetovi

Vrtna kuhinjica –⁠ Rosalie, čarobni kotiček ustvarjalnosti in kulinaričnih podvigov za otroke, stare od 3 let dalje. Ta izjemna lesena zunanja kuhinjica očara z dvojnim kuhališčem na eni strani ter elegantnim postrežnim pultom na drugi strani, kar omogoča otrokom, da se prelevijo v pravega kuharskega čarovnika. Vrhunec te kuhinjice pa je vgrajen rezervoar za vodo, ki prinaša pravo interaktivno izkušnjo - otroci bodo lahko dejansko pomivali sadje, zelenjavo, posodo in pribor, se igrali z vodo ter raziskovali čarobni svet ustvarjalnega kuhanja. Vsak trenutek polnjenja rezervoarja bo postal priljubljena dejavnost, ki bo prebudila otrokovo domišljijo in vzbudila navdušenje nad raziskovanjem. Vrtna kuhinjica –⁠ Rosalie je izjemna igralna oaza, kjer otroci razvijajo svoje kulinarične spretnosti, spodbujajo socialno interakcijo ter se sprostijo v nepozabnih pustolovščinah kuhanja na prostem.

Dobra igrača 2023: Domišljijski svetovi  Dobra igrača 2023: Domišljijski svetovi
 

👉 Namizne igre

Gozdni prijatelji – moja prva igra, ki prebudi radovednost in odkriva čudoviti svet igre za najmanjše otroke. Ta čarobna igra prinaša dve izjemni igri, ki spodbujata razvoj spomina, iskanje, poimenovanje ter raziskovanje. Vsak element te igre je prefinjeno oblikovan, saj smo posebno pozornost posvetili vsakemu detajlu. Pravila so oblikovana tako, da so popolnoma prilagojena majhnim otrokom, hkrati pa je tudi material za igro skrbno izbran, da se brez težav prilagaja majhnim otroškim ročicam. Gozdni prijatelji so posebej ustvarjeni za otroke od 2 let starosti, kar omogoča, da se najmlajši pridružijo tej osupljivi igri. S širokim razponom števila igralcev, od 1 do 4, ter kratkimi trajanji posamezne igre, ki znašajo približno 5–10 minut, se bodo otroci potopili v nepozabno igralno izkušnjo, polno čudesnih trenutkov in veselja.
 
Dobra igrača 2023: Namizne igre  Dobra igrača 2023: Namizne igre
 

👉 Gradniki

Smartmax – magnetična mojstrovina za ustvarjanje čudes! Ta izjemna magnetna stavebnica je dragocena igrača za malčke že od 2 let starosti. Privlačnost in odbojnost magnetov ju bosta očarala na raziskovalni poti do spoznanja. Starejši otroci bodo ustvarjali neprekosljive superstrukture. Posamezni magnetni deli se enostavno povežejo z enim samim klikom. Vsi deli Smartmax stavebnice so popolnoma združljivi med seboj. Odkrijte 42 osupljivih delov in 4 pare koles! Smartmax – ustvarjajte nepozabno!
 
Dobra igrača 2023: Gradniki  Dobra igrača 2023: Gradniki

Torej, kako se je izšlo? Ste glasovali za zmagovalne igrače ali ste imeli druge favorite? V vsakem primeru se zgledujte po letošnjih rezultatih izbora Dobre igrače 2023 in odkrijte novo zabavo s svojimi otroki, ki bo pripomogla tudi k njihovemu naravnemu razvoju.
Spletna trgovina
Deli
Tereza Kotilová Za vas pišem navdihujoče članke na Agatinem blogu. Članki, ki vam bodo pomagali pri izbiri iger, igrač in pripomočkov za vaše otroke. Z velikim veseljem osebno preizkušam nekatere igrače iz Agatinega sveta v praksi pod strokovnim nadzorom svoje hčerke Rozalije.